Veslefrikk barne- og ungdomsteater presenterer: Askepott.

Vi samles i teatersalen i Veslefrikk sine lokaler på Fredriksten Festning. Det summer forventningsfullt blant de fremmøtte som gleder seg til å se teatergruppas yngre deltager utfolde seg på scenen.

Til velkjent Askepottmusikk vandrer tre skikkelser med skumle hensikter inn på scenen. Askepotts fremtidige stemor og stesøstre har sett seg ut hvilken stakkars enkemann de kan lure og nå er de på vei for å snike seg til et liv i sus og dus.

De tror de kan få det som de vil, men det ender som det alltid gjør: snille Askepott får med hjelp av musene på kjøkkenet og noen magiske svisj-svosj med tryllefeens tryllestav, til slutt giftet seg med prinsen. Det var en liten stund, mens heroldene gikk rundt bland publikum for å sjekke om det var noen av oss som hadde mistet skoen etter slottsballet, jeg øynet et håp om at skoen skulle passe meg, men nei. Foten min var, som de fleste andre i publikum som fikk prøve, så altfor stor.

Det var kun Askepott som skulle få sin prins i kveld. Den intime settingen gjør at alle rollene får spillerom og virkelig stråler fra scenen. Fra den minste, søte mus til de adelige på sine høye troner. Stemor og stesøstre briljerer. Hvor gøy er det vel ikke å få spille slemming? Det jubles og klappes.

Prinsen har fått sin prinsesse og publikum har blitt servert en lykkelig slutt. «Jeg har ikke fått blomsten min ennå!» En skal tidlig krøkes, sies det! Men blomster hører tross alt med og de fortjener en hel blomsterbutikk hver spør du meg. Etter forestillingen snakker jeg med Asbjørn og Sandra. De har vært med på mange skuespill i regi av Veslefrikk allerede og syntes teater er kjempegøy! Asbjørn hadde rolle som prinsen og Sandra var en av to herolder under fredagens forestilling.

Neste teateroppsetning er allerede under planlegging og de to unge skuespillerne er fått tildelt rollene sine. Her er det bare å glede seg til mange nye, fine teateropplevelser med Veslefrikk barne-og ungdomsteater.

Alle foto: Hanne Bærkas-Buer.

Kommentarer

kommentarer