Vellykket juleforestilling med Halden Danseskole

Halden Danseskole går «All-in» når det gjelder forberedelse og produksjon av forestilling for og med sine elever. BlackBox på Risum Vgs er ikke å kjenne igjen.

Rommet er delt i to på langs, hele scenen blir i et widescreen-format og gjør seg lekkert med hvite nye dansematter som strekker seg over hele scenen.

Dansemattene er støtten av Sparebankstiftelsen Halden og er i bruk for første gang.
Publikum sitter i amfi på stoler og benker, alle har god sikt og kort avstand til scenen.
– Lyset i en danseforestilling har veldig mye å si, konstaterer leder Sverre Magnus Heidenberg.
– Lyset formgir kroppen og bevegelsene og sammen skaper dette magi på scenen.

Dette er så viktig at Halden Danseskole har engasjert en egen lysdesigner til jobben som pakker det hele vakkert visuelt inn. Bevegelige lys i alle farger, røyk, god lyd med variert musikk og fantastisk dans med trygge danseelever fra Halden Danseskole – gjør juleforestillingen fullkommen. Terningkast 6!

Barnedans først ut
De yngste åpner alltid forestillingene i Halden Danseskole. Med full engergi sjarmerer de publikum i senk med sine lette dansesteg over gulvet. Noen små stopper og vinker til sin mamma, pappa eller besteforeldre. Glemmer litt at de faktisk er på scenen, men tar seg fort inn igjen når Gio & Emma tar hånden deres og geleider de elegant inn i dansen igjen.
Gio og Emma er dansere i videregående partiet ved skolen og hjelper til med de minste gruppene når de skal opptre.

Mange gutter på Halden Danseskole
Skolen er stolt av at det er så mange gutter som danser ved skolen. Det er rene guttekurs «BoysOnly» som har helt klart vært suksessen til den store rekruteringen. De yngste partiene har også en del gutter, på barnedans, Streetkids og StreetDance. Spesielt stolte er vi av guttene våre som trener klassisk ballett, sterke og maskuline danser de stolt frem på scenen.

Varierende danseinnslag og høyt nivå
Dansesalen ved siden av Blackboks er backstage. Elevene glir ut og inn og forestillingen går på skinner. Forestillingen filmes og streames live på en storskjerm bak scenen.
– Foruten at det er interessant følge med på det som skjer på scenen – hjelper det godt for stillheten, forklarer dansepedagog Sara Stang Møller. Disiplinerte og spente sitter danserne å venter på deres tur til å innta scenen.

Det går i jazz, klassisk ballett, akrobatikk, streetdance, hiphop, breakdance og moderne dans. Elevene kan dansene sine og de viser høyt nivå på utførelsen.
Musikken er varierende og første akt på 30 minutter er brått over.

pressebilde_12_haldendanseskole-juleforestilling_foto_eirik-folkedal

Ingen dugnad – bare fantastiske foreldre
Halden Danseskole har ingen loddbøker, dugnad eller salg av diverse artikler, men fått etablert en helt fantastisk foreldregruppe som jobber frivillig. Pausesalget går som en drøm med engasjerte foreldre som står å selger hjemmelagede kaker til inntekt for elevene. I tillegg løper ivrige dansere rundt å selger lodd. Trekningen med masse premier er spennende, alle gaver er også innlevert av foresatte.

Tilbake til elevene
Alle inntekter fra lodd- og pausesalg går tilbake til elevene til elevkassa.
Det var stor suksess i høst med workshop med Absence Crew (Norges beste breakdansere). To fulle busser med elever og foresatte reise til Fredrikstad, og så «Norr» på Blå Grotte. Forestillingen har hatt fulle hus over hele landet når de reiser rundt med Riksteateret. Inntekten skal gå til akkurat slike formål, se proffesjonell dans og ha workshop med fantastiske dansere!

pressebilde_05_haldendanseskole-juleforestilling_foto_eirik-folkedal
Besøk fra Strömstad kulturskole
7 dansere fra Strömstad Kulturskole hadde gjesteopptreden på Halden
Danseskole sin juleforestilling. To innslag, Streetdance og Klassisk Ballett med koreografi av Nina Sire Andersen. Dette er tredje gangen skolene samarbeider og flere planer for årene fremover er lagt.
– Vi gjør hverandre sterkere med samarbeid, sier Sverre Magnus Heidenberg.
– Jeg er svært fornøyd med å samarbeide med flere grupper som jobber med dans og teater i Halden men også uten for byen. Jeg gleder meg til neste år samarbeid med Juleselskapet sin oppsetning av Oliver Twist, her skal selvfølgelig danseskolen være med i tradisjon tro.

Andre akt med full presisjon
ShowTeam er danseskolens ansikt utad, gruppen viste sterk prestasjon med sin koreografi «Royals» til musikk med samme navn av Lorde. Disse elevene trener to – tre ganger i uken og har hatt flere danseoppdrag denne høsten. Med stor selvsikkerhet og danseglede beveger de lekkert koreografert over dansegulvet. Dansen er koreografert av Sara Stang Møller.

Line Tomter Olsen har gjennomført sitt første halvår på Halden Danseskole etter gjennomført utdannelse som dansepedagog. Det er tydelig at elevene har tatt henne godt imot, på scenen danser de jazz og ballett og får det til å se lett ut.
Pressemelding fra Halden Danseskole.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer