Vårens ønskekonsert           

Tistedalens Musikforening og Halden skolemusikkorps ønsker velkommen til vårens ønskekonsert søndag 17. mars i Byparken.

«Hva har dere ønske om å spille på vårkonserten», spurte dirigent Runar Jansen i Tistedalens Musikforening. Det strømmet på med ideer og forslag, og på den måten kan TMF by på konsert i Byparken der musikksjangerne er mange og spekteret er stort. Noen musikkstykker gir musikerne en ganske stor utfordring, andre kan de senke skuldrene litt mer på, men fin musikk å lytte til, er det alt sammen. De som ønsket seg musikken som ble plukket ut, skal også få presentere den selv, om de ønsker, så dermed er det ikke behov for annen konferansier denne gangen.

Vi kan nevne et par av de musikalske «godbitene» her:

The Polar Express av Alan Silvestri og Glen Ballards. Dette er musikk til den kjente animasjonsfilmen fra 2004 med bl a Tom Hanks sin stemme som Hero Boy. Walthornist Ann-Kristin Paulsen ønsket seg denne musikken som beskriver det magiske togets reise til Nordpolen. Trompetist Ole Melhus ønsket seg Armenske Danser av Alfred Reed. Dette er virtuos og fengende musikk som gir korpset mulighet til å vise både melodisk frasering, tekniske ferdigheter og kompliserte rytmer, og som gjør at stykket ofte benyttes i konkurranser. Her finnes fanfarer, melankolske melodier, storslagne temaer og lynhurtige danser.

Uten skolekorpsene hadde ikke voksenkorpsene eksistert. Sånn er det bare. Det er derfor fint å kunne få til samarbeid om konserter i tillegg til at de eldste fra skolekorpsene kanskje også finner seg til rette i Tistedal etter hvert. Denne gangen er Halden skolemusikkorps invitert med, og de skal framføre musikk de skal konkurrere med i Distriktsmesterskapet senere denne våren. For å få litt oppmuntring på veien dit, skal en del TMF’ere bli med dem under framføringen i Byparken.

I Tistedalens Musikforening spiller de som en gang lærte instrumentet sitt å kjenne i et av skolekorpsene. Det var Båstadlund, Guttemusikken, Asak, Os, Aremark, Idd og Hjortsberg/Halden. Noen startet allerede på 60-tallet og har fortsatt stor glede av å gå på øvelser, øve på notene hjemme og framføre musikken for andre. Det skjer både på konserter og i 17.mai- toget. I musikkforeningens formål står det at TMF skal legge vekt på å utvikle musikalske ferdigheter og skape et miljø til beste for sine medlemmer. De vet også hvordan det er å være nybegynner eller bare ha spilt i noen år, og de syns det er morsomt å kunne dele gleden, musikaliteten og kunnskapen.

Heia skolekorpsene i Halden, og velkommen til konserten i Byparken søndag 17.mars kl 16.00

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer