Trenger flere bøssebærere

Søndag går innsamlingen for årets TV-aksjon av stabelen! Men vi mangler bøssebærere i Halden.

På Frivilligsentralen er det hektisk aktivitet mandag kveld. Bøsser, lister og reflekser ligger utover bordene. Folk går frem og tilbake mellom bordene og etasjene, aldri tomhendt.

Ved et av bordene står Else-Marie Andersen Guldahl i dyp konsentrasjon over noen lister. Hun er en av de faste, gode hjelperne ved Frivilligsentralen når innsamlingsaksjonen skal arrangeres.

Else-Marie er i gang med organiseringen av årets TV-aksjon.

Det er mange foreninger og lag som bidrar hvert år for å skaffe bøssebærere. Berg Bondekvinnelag, Kiwanis, og sanitetskvinnene er eksempler. Else-Marie og de andre skal totalt skaffe fire hundre bøssebærere.

-Målet er jo at alle hus i Halden skal få besøk, sier Else-Marie, og få muligheten til å være med å bidra til saken.

Her i Halden mangler vi om lag 100 bøssebærere.

-Men det melder seg nye bøssebærere hver dag, forteller gjennomføringsansvarlig Cathrine Østli Lie, og vi opplever alltid at det kommer flere til den siste uka før innsamlinga.

De gode hjelperne på Frivilligsentralen vet at mange synes det er hyggelig å være bøssebærere.

-Mange har gjort det til tradisjon å gå med bøsse, sier Else-Marie, kanskje har de gått med barna siden de var små. Det er veldig hyggelig.

Oda Marie A. Guldahl og Julie Lie er flinke og hjelper til før TV-aksjonen. Og så skal de gå med bøsse da så klart, på søndag.

Det er Halden kommune som vertskap for innsamlingsaksjonen. Men det er Frivilligsentralen som står for gjennomføringen.

-Vi er mange som drar sammen for at dette skal bli en suksess, forteller Else-Marie. Det er så hyggelig at folk også bidrar helt på eget initiativ, dette vokser utenfor oss! Noen lager garasjesalg og andre selger boller – og i forrige uke var det konsert på teateret til inntekt for saken. Det er mange som stiller opp for andre enn seg selv i denne byen. Dette har nesten blitt større enn seg selv etter hvert.

Else-Marie vil helst ikke fokusere på sluttsummen.

-Det er den store dugnadsånden som er det fantastiske ved dette, sier hun, jeg vil ikke være med på noen slags konkurranse rundt det å samle inn mest penger. Folk gir alt fra en tier til mange tusen kroner, og vi er kjempeglade for alle bidrag.

Vil du melde deg som bøssebærer for årets TV-aksjon? Det kan du gjøre her.

På forsidebildet ser du, bak fra venstre; Else-Marie AG, Cathrine Ø. Lie, Wenche Erichsen og Ann Kristin Samuelsen. Foran står Tulle Hveding, Cathrine Johansen Marie Herrebrøden og Inger Elisabeth Haugene. Og så er det Oda Marie og Julie da, med plakaten.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer