Ti tips til pinsehelgen i Østfold

Det er tid for pinse – Østfold byr på opplevelser og aktiviteter for store og små. Her har du 10 tips til en innholdsrik pinsehelg i Østfold.

1) Se ned fra tretoppene i Halden
På Klatring på Grensen i Halden får hele familien utfordret sine grenser og boltre seg i naturskjønne gårdsomgivelser med mange klatreutfordringer i trærne. Parken har 10 ulike tretopps-baner med ulik vanskelighetsgrad og høyde.

2) Besøk dyrene på Dahl besøksgård
På Dahl besøksgård kan barna prøve seg på både esel- og hesteridning. Gården har også lama, kalkuner, marsvin, kaniner, høns, moskusender, minigriser, ullgris, sauer, geiter, katter og hund.

dyrende 20-11 2011 003

3) Opplev Norges største håndball cup i Fredrikstad
Ta turen til Norges største håndballfest i pinsehelgen, med over 10000 barn og unge fra 710 lag. I tillegg til håndball byr Fredrikstad Cup på morsomme aktiviteter, konserter og underholdning.

4) Besøk 1000års byen Sarpsborg!
I Pinsen er det Glade mai dager i sentrum med yrende liv, aktiviteter for barn, utstillinger og mer. I forbindelse med 1000-års jubileet er det også Vennskapsbystevne mellom idrettsutøvere fra Sarpsborg og vennskapsbyene. Det skal konkurreres i ulike idrettsgrener. Les mer om 1000-års jubileet her.

5) Ta turen opp til Fredriksten Festning
Fredriksten festning troner over Halden by, et imponerende byggverk, laget i sin tid for å forsvare byen mot svenskene. I dag inviterer festningen til spennende oppdagelsesferd blant kruttårn og magasiner, hemmelighetsfulle ganger, på voller og inn i bygninger og en fantastisk utsikt over Halden og fjorden.

6) Utforsk Bjørneløypa i Fredrikstad
Bjørneløypa er en ny morsom og spennende tursti for barn i Bjørndalen i Fredrikstad. Det er en flott tursti med variert underlag og spennende dyreskulpturer klare til å bli oppdaget. Bruk øynene godt – noen fugler sitter nemlig høyt oppe i trærne og bjørner lurer bak hver sving.

Den største bjørnen i Bjørneløypa-2910

7) Opplev Haldenkanalen og den flotte naturen rundt
Haldenkanalen går mellom Skulerud (Akershus) i nord til Tistedal i Halden i sør og er en flott turistattraksjon med sin vakre og delvis uberørte natur. Området rundt Haldenkanalen er ypperlig for både kanopadling og sykling, her er det stille vann, gode muligheter for overnatting i telt eller gapahuk og et godt tilbud av sykkelruter i naturen. Informasjon om Haldenkanalen utleie av kano og sykler finnes her.

8) Hopp i bassenget
Kongstenbadet utenfor Gamlebyen i Fredrikstad garanterer 26 grader i vannet og mye moro med blant annet stupetårn.
Om det frister mer å bade innendørs ta en tur til Østfoldbadet i Askim. Her er det attraksjoner av alle slag for både liten og stor. Du finner bølgemaskin, strømkanal, barnebasseng, boblebad, terapibassenger, badstuer, kaldstamp, sklier, stupetårn og klatrevegg.
På Quality Hotel & Resort i Sarpsborg finner du både Badeland og Superland med mange morsomme aktiviteter for store og små. I det våte element finnes tre sklier, strømkanal, boblebad og barnebasseng, mens «på land» er det klatrevegg, maskindans, minigolf, lekelabyrint, klatrebane og kafé.

9) Besøk Gamlebyen
Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner, og er det stedet du virkelig MÅ besøke når du er i området. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

10) Bli underholdt på en av Østfolds mange scener
Kulturkalenderen i Østfold er full av godbiter hele året og pinsehelgen er intet unntak. Ta en titt påarrangementskalenderen her.

Artikkelen er levert av Visit Østfold. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer