The Rockabilly Rebels slipper skive

Lørdag 2. mars feirer The Rockabilly Rebels sin nye skive Wrong time, Wrong man med en endags Rockabillyfestival på Aladdin scene!

The Rockabilly Rebels er kanskje et ungt band, men de har faktisk rukket å spille i over ti år. Bak seg har de flere plateutgivelser, samt x antall private spilleoppdrag.

– Vi har sjukt mange bryllup på nakken, forteller vokalist og gitarist Petter Huseby. Vi har vært bortskjemte med oppdrag helt siden vi starta egentlig.

Bandet spiller på alt fra BU-fester og festivaler til bryllup. De har blitt mange oppdrag i indre Østfold.

– Det er ikke så mange som har gifta seg i Ørje uten at vi har spilt de siste ti åra, sier trommis Edvard Skjeklesæther.

Jeg treffer bandet på øvingslokalet på Isebakke, i et slitent lagerlokale som fungerer som et slags megakollektiv for lokale band. Foruten Edvard og Petter, møter jeg gjestekontrabassist Trond Næsheim og gitarist Hans Henrik Halvorsen.

The Rockabilly Rebels. Her med fast bassist Erik i midten.

Om kun få uker sitter bandet med sin andre fullengder i hånda. Wrong time, Wrong man gis ut på Rocabilly Rebels Records.

– Planen var å spille inn denne plata høsten 2019, forteller Petter.

Men bandet kom aldri i gang med plateinnspillinga den høsten, og så drøya de akkurat litt for lenge inn i det nye året. I mars 2020 ble det tyst i alle studioer og øvingslokaler. Plata ble lagt på is, og det ble verken bryllup eller konserter på lang tid.

– Men vi var så heldige at vi fikk spilt en av de første dagene alt åpna igjen, forteller Edvard. Samme dagen faktisk. Det var skøy.

– Det var på Fagerstrand, sier Hans Henrik. Da var folk tørste!

The Rockabilly Rebels booket innspillingstid hos Dag Erik på Athletic Sound for andreplata, og i mai 23 var den ferdig innspilt.

Hvordan var det å spille inn plate der?

– Det var veldig fint, sier Petter. Vi har jo vært der flere ganger før. Det blir alltid et bra produkt, det er et bra studio å være i.

– Skikkelig profesjonelt, legger Hans Henrik til.

Kontrabassist Trond er tause Birgitte når gutta prater om plata, han var nemlig ikke med på innspillinga, og har ikke så mye å si om akkurat det. Men han skal spille på slippkonsert! Trond er stand in for fast bassist Erik Hjelde mens sistnevnte er i pappaperm.

I januar slapp The Rockabilly Rebels singelen Halden (is a hell raising town): 

Er det nye takter på denne skiva? Eller er dere på samme linja som før?

– Det er litt nye takter. Vi har jo ny gitarist, forteller Petter.

Hans Henrik ble nemlig med i bandet mot slutten av 2018.

Dere kaller ham «ny» fremdeles?

De andre ler.

– Platemessig er han i hvert fall ny, sier Edvard.

Hva er annerledes siden forrige plate?

– Det er flere låter som er litt mer rockeprega denne gangen, forteller Hans Henrik. Noe blues er det jo der, og litt countryinspirerte greier. Mer moderne rockabilly, kan du si.

– Litt mer Haldenrock-inspirert kanskje? legger Edvard til. Og litt mer bare back. Vi hadde for eksempel med oss Göran Grini på tangenter på forrige plata, men nå er det bare oss.

– Det er nok ikke så renspikka rockabilly som det har vært før, sier Petter. Men det er jo fortsatt Rockabilly. Jeg tror faktisk vi har landa et sound nå.

– Neo-rockabilly? Foreslår gjestekontrabassisten.

De andre nikker.

Hør bandets forrige plate, Lonesome Town (2017), her: 

Hva slags musikk hører dere på sjøl?

– Jeg er jo en skikkelig Rockabilly-type, sier Petter, men jeg hører faktisk på alt fra alt fra Elvis til Motörhead. Du er jo en blues-type?

Han ser på Hans Henrik, som nikker til svar. Edvard hører på både country og punk.

– Jeg er mer på Wayne Hancock, Hank Williams og John Lindberg-trio, forteller Trond. Mer rock n’ roll egentlig. Ting med fart i.

Petter er låtskriveren i gjengen. Det er han som sitter hjemme og skriver tekst og melodi, før han tar han med seg skissene til øvern. Der legger alle sine strøk på låtene.

Hvor viktig er teksten?

– Det er opp og ned, svarer Petter. Noen ganger skal teksten passe til en melodi. Men det kan jo handle om noe spesielt også. Toxic Ford for eksempel, den handler om en bil jeg hadde . Det var en drittbil, det var bare trøbbel fra dagen jeg kjøpte til jeg solgte den. No winter love, den handler om at vinteren er noe dritt. Den er i vinden nå om dan.

– Ja, den synger jeg på om dan, sier Edvard.

Plata var ferdig innspilt i mai i fjor.

Hvorfor har dere venta så lenge med å slippe den?

–  Vi har venta fordi vi ville gjøre noe kult i forbindelse med slippet, sier Edvard. Sånn som denne festivalen. Og vi har vært griseheldige og fått med oss noen kule band og artister. Det skal bli moro å spille med folk som man har hørt på musikken til i årevis.

På endagsfestivalen til Rockabilly Rebels på Aladdin dukker Elverum-bandet Trouble Boys opp. Svenske Teddie Ericsson tar også med seg bandet og spiller. I tillegg vil DJ Tom Skjeklesæther varme opp forsamlingen med sin eminente CD-samling.

Er ikke noe å lure på det vel? Billettene går unna, så raska på!

Billetter til festivalen finner du her.

Dørene åpner klokka 18.

 

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer