Teatersamarbeid på tvers

I høst blir det mye teater i Halden! Det blir både figurteater, to musikaler og én grøssefarse. Fire av teaterensemblene har slått seg sammen om å bringe budskapet om Haldens teaterhøst ut til byens befolkning.

Halden går en rik kulturhøst i møte. I tillegg til de tradisjonelle barneteaterforestillingene i byen er det flere semiproffe ensembler som setter opp forestillinger i byen. Sistnevnte har slått seg sammen om å lage en oversikt over den kommende teaterhøsten i byen.

– Jeg ringte til Johnny Nilsen, forteller Aasmund Kaldestad, og tok etterpå kontakt med Juleselskapet og Pianostredet, og det var bare ja hele veien. Grunntanken er å gjøre det lettere for folk å få en oversikt over hva semiproffene holder på med på teaterfronten her i byen.

Aasmund er premiereklar denne uka med musikalen Dronningen kaller på lørdag, og Pianostredet åpner dørene for sin nye Sten og Brød-forestilling Det spøker i ovnen i festningsbakeriet mandag neste uke. Haldencompagniet har premiere på grøssefarsen Mysteriet Myrna Vep den 14. oktober, og den 27. november er det klart for Juleselskapets jubileumsforestilling Nøtteknekkeren i Fredrikshalds Teater.

Daniel Sandvik, Aasmund Kaldestad, Veronica Bålerud Mittet og Johnny Nilsen representerer henholdsvis Pianostredet figurteater, musikalen Dronningen kaller, Juleselskapet og Haldencompagniet.

– Dette er en bærekraftig måte å forvalte de kulturmidlene som vi konkurrerer om å få, sier leder i Juleselskapet Veronica Mittet. Vi har jo alle mottatt støtte, og i stedet for å bruke pengene på hver vår flyer så bruker vi nå pengene på en mer hensiktsmessig måte.

Johnny gir meg en flyer med teaterprogrammet.

– Signalet er så fint, sier Johnny, dette forteller jo at vi samarbeider på tvers av gruppene.  Vi må lukke opp dørene og utnytte hverandre litt bedre enn det vi har gjort før.

– Skal man lykkes som kulturby, så må man gjøre det, legger Aasmund til. Man må samarbeide. Det er så mye kompetanse i denne byen, og hvis vi slår oss sammen så kan vi få til utrolig mye!

– Jeg synes det er veldig flott at vi kan samarbeide på denne måten, selv om vi er på ulike steder, sier Daniel Sandvik fra Pianostredet figurteater.

Folkens; i høst må dere gå på teater i Halden!

Teaterprogrammet finner du på byens kaféer, hos frisører, i diverse butikker og på flere av byens møteplasser. Se etter en liten blå flyer!

Her finner du billetter til:

Dronningen kaller spilles på Vannvogna lørdag 18. september klokken 15 og 18, samt søndag 19. september klokken 12. og 15.

Sten og Brød – det spøker i ovnen har premiere den 20. september og spilles frem til den 26. september i festningsbakeriet. Pianostredet figurteater inviterer.

Mysteriet Myrna Vep settes opp av Haldencompagniet i Fredrikshalds Teater, med premiere 14. oktober. Spilles frem til 24. oktober.)

Nøtteknekkeren i Fredrikshalds Teater med Juleselskapet har premiere 27. november og spilles i flere omganger frem til 4. desember.

 

 

Kommentarer

kommentarer