Stor interesse for kortreist og økologisk mat

Det var god stemning på torget når Halden Kooperativ hadde hentedag for poser fylt med kortreist og økologisk mat.

Torsdag 28. april, bidro Halden Kooperativ til liv og røre på torget. Det var nemlig tid for deres første poseutdeling.
Økonomiansvarlig Cecilie Thowsen forteller at det totalt ble bestilt 65 poser.
– Vi var usikre på hva vi kunne forvente oss første gangen, men er kjempefornøyde med både antall bestillinger og medlemmene sine tilbakemeldinger.

Mellom kl. 16.00 og 18.00 sto posene på rad og rekke utenfor kontorene til yolo tegnestudio. Denne gangen var de fylt med poteter, rødløk, gulrøtter, pastinakk, rødbeter, poteter, urtesalt og grovmalt emmer.
Medlemmene kom innom ettersom det passet for dem å hente sin forhåndsbestilte pose. Mange slo av en hyggelig prat, og det ble servert smaksprøver på bakeverk med en ingrediens fra månedens pose; grovmalt emmer.

DSC02968

Logistikkansvarlig Christer Elnes hadde både bakt focaccia, og stått i førersetet for koordineringen av første utdeling.
– Endelig er dagen for utdeling her, sier han engasjert. Vi har gledet oss, og så langt synes vi at gjennomføringen har gått fint. Denne gangen var det styret selv som både pakket og leverte ut posene, men neste gang er vi avhengige av medlemmenes hjelp.

Halden Kooperativ er nemlig et samvirkeforetak som er både driftet og eid av medlemmene, og et medlemskap fordrer at du bidrar med noen få timers arbeidsinnsats i løpet av et år. Enten ved å pakke, eller ved å dele ut posene. Man kan også engasjere seg i en av arbeidsgruppene.

Benedikte Lindhaugen Brække, styreleder i Halden Kooperativ, oppsummerer det hele med et stort smil om munnen.
– Det var kjempefint å få møte så mange av medlemmene i dag. Nå skal styret samles for å evaluere første utdeling, og avdekke forbedringsområder. Hun takker videre for det store engasjementet som ble vist fra medlemmene, og ønsker å berømme innsatsen som alle i styret og arbeidsgruppene i Halden Kooperativ har lagt ned.

DSC02973

Artikkelen er skrevet av Halden Kooperativ.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer