Snart kommer Stolt Haldenser

For et år siden tok haldenseren Joachim Grandahl med seg kunnskapen sin om skummende drikke og dro til Ego Brygghus i Fredrikstad. Etter å ha sluttet ved Halden Mikrobryggeri reiste han videre til plankebyen, og nå nærmer det seg lansering av en øl han er veldig stolt av.

Vi treffer Joachim for en prat en formiddag i slutten av juni. Han har noe han gjerne vil fortelle.
– Ideen kom for en stund siden, og når jeg begynte på Ego i Fredrikstad, fortalte jeg dem om den og derfra har det gått slag i slag, forklarer han.
Ego Brygghus ligger på Torp i Fredrikstad og ble startet som en gründerbedrift for to år siden. De er fem personer som jobber der, fordelt på produksjon og salg.
– 7. juli lanserer vi et samarbeid mellom Ego Brygghus og Meny Halden. Ølen heter Stolt Haldenser, og det er en øl som handler om identitet.

Skjermbilde 2016-06-30 kl. 12.00.45

Joachim gleder seg veldig til ølen kommer i salg på Meny, og er spent på reaksjonen og tilbakemeldingene.
– Det er en drøm å få jobbe med å utvikle produkter som dette på Ego med det utstyret og kompetansen som er der. Stolt Haldenser er en blond ale. Jeg vil beskrive det som en øl for folket, ikke for snobbene. Så den passer godt i Halden!

Ego Brygghus produserer øl både for butikkutsalg og for restauranter.
– Vi har fire typer på bestillingsutvalget til Asko som leverer til butikker  og spisesteder, og fire typer på Vinmonopolet. I tillegg leverer på fat til flere forskjellige utesteder. Men dette samarbeidet med Meny i Halden er helt nytt.

Joachim husker da han lanserte en øl på Halden Mikrobryggeri som skulle selges på det som var Matkroken ved Halden stadion.
– Da hadde jeg med 50 flasker, jeg trodde det holdt. Men så sto det plutselig 200 personer i køen…

På etiketten har Joachim skrevet en personlig tekst som en hyllest til Stolt Haldenser.Bildet som er brukt som utgangspunkt for etiketten er tatt av haldenseren Nina Røsnæs.
– Jeg vil det skal være en øl som handler om identiteten vår her i Halden. Greit nok at den er brygget i Fredrikstad, men den er brygget av en haldenser, avslutter Joachim.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer