Slik blir våren med Det Norske Blåseensemble

I 2023 gjør Det Norske Blåseensemble en reise i sjangere, fra det tradisjonelle klassiske, til sanntid og show. Med seg på reisen får orkesteret selskap av en rekke nasjonale og internasjonale stjerner.

Det nye året starter med et smell når Det Norske Blåseensemble inviterer til nyttårskonsert. Med seg har de sopran Mari Eriksmoen og lokale solister fra hver konsertby. Fra Halden er det Marie Lien Backstrøm og Mathea Hansesætre som deltar med gitar og sang.

Mari Eriksmoen. Foto: Astrid Waller.

Med kjærlighet for musikal

Et lokalt stjerneskudd står også på scenen når orkesteret gjør Broadway Showstoppers. Sanne Kvitnes gjester ensemblet sammen med Espen Grjotheim; begge er aktuelle med hovedroller i Folketeaterets nye satsing Miss Saigon.

Sanne Kvitnes. Foto: Martin Slottemoen Lyngstad.

Det er første gangen Det Norske Blåseensemblet gjør en slik produksjon med Sanne Kvitnes.

– Det blir en musikalfest uten like, og med to sangere som elsker denne sjangeren mer enn noe annet. Publikum kan glede seg og forvente en massiv kjærlighet til faget vi driver med. Vi skal innom de ulike musikalsjangerne, så dette blir et variert og deilig program, sier Kvitnes.

Tilbake til Elbphilharmonien

Gjennom våren skal ensemblet få flere celebre gjester på besøk. Den tyske pianisten Florian Weber blir med når kammergruppen for Sanntid har konserter i januar.

Måneden etter skaper Blåseensemblet jazzstemning på brygga når Theo Crocker Quartet blir med orkesteret og spiller det beste av Miles Davis. Jazzstemning blir det også i juni når ensemblet igjen skal spille under Elbjazz, Europas største jazzfestival.

– Som vanlig byr vi på mange forskjellige konserter, fra klassisk nyttår, jazz med amerikanske superstjerner, Fargespill, konserter for alle Halden-skolene til store hits fra musikaler. Vi gjentar også suksessen fra Hamburg i år med re-invitasjon til Elbphilharmonien sommeren 2023, sier Thorstein Granly, direktør i DNBE.

I tillegg til en rekke produksjoner i Østfold og Oslo, skal Det Norske Blåseensemble også treffe publikum utenfor de tradisjonelle konsertscenene.

– Vi ønsker å treffe østfoldingen på andre steder enn de vanlige konsertarenaene, og vil fra neste år tilby ulike kammerensembler. I tillegg til helse- og skolesektoren, håper vi også å komme i kontakt med bedrifter og foreninger og andre sosiale møteplasser som ønsker

Gå inn på dnbe.no/konserter for full oversikt over den vårsesongen.

 

 


Kommentarer

kommentarer