Sammen for Ukraina

Lørdag kveld går en rekke kulturaktører og artister sammen om å arrangere støttekonserter til inntekt for flyktninger fra det krigsrammede Ukraina. 

(Vipps til prosjektet: 504885)

Flere kloke hoder i Haldens kulturfelt har gått med samme tanke i denne mørke krigstid: hva med å lage en konsert til inntekt for Ukraina? De kloke hodene slo sine pjalter sammen, og vips så hadde man laget et konsertkonsept som alle kunne delta i. Lørdag er det dermed duka for konsert- og kulturopplevelser på tre steder i byen: Vannvogna, Fredrikshalds Teater og Kulturhuset.

Det hele starter på Kulturhuset klokken 14. Der inviterer nemlig Frank Skovrand til låtskriversession med Håkon Ohlgren, Anders Svensen og Omar Østli. I Kulturhusets galleri finner du en salgsutstilling til inntekt for saken. Lenger inn i Kulturhuset åpner Veronica Mittet dørene for en saliggjørende yogastund til inntekt for samme gode sak.

Klokka 18 fortsetter arrangementet i Fredrikshalds Teater. Her dukker det opp et knippe med lokale artister som vil underholde i sine respektive grener. Det blir dans, poesi, musikk og andre kunstneriske uttrykk! Følgende artister blir å se på scenen i teateret:

SIV LANGØY
EVA DENIS
GLENN GOLDEN
FRANK SKOVRAND
AASMUND KALDESTAD
AURORA ITLAND
CARL ANDRE JOHANSSON
JOHN R KJELLSTRÖM
ONKEL TUKA
BENEDICT PARTON
HEGE BRYNILDSEN
SANNE KVITNES
BJØRN HALSTENSEN
CASSIOPEA
STEIN HOLTE
CECILIE JØRSTAD
TOR BRYNILDSEN
OMAR
MALIN MÖLLER
KNUT GUSTAV SKJEKLESÆTHER (KUNST)
JARLE JOHANSEN (KUNST)

HUSBANDET:
ERLEND GJERDE
RINO SILDEN
ARNT MARTIN BRYNILDSEN
KETIL HENRIKSEN
TOMMY KRISTIANSEN
EVEN BRYNILDSEN

Kvelden avsluttes med Ghostriders og Halden Electric på Vannvogna! Her starter arrangementet klokka 21.30, og varer til langt ut i vårnatta. Åpen scene etter siste band!Brygga Kultursal stiller med personell til konsertene, og Martin Gundersen er produsent for prosjektet.

– Halden har et hav av scener og musikere og kulturbærere innenfor et bredt kulturspekter, sier Martin, og her er veldig mange med og bidrar. Det er jo helt fantastisk. Er det noe som samler folk, så er det kultur.

Martin Gundersen. Foto: Cliff James.

Inntektene fra støttekonsertene skal benyttes lokalt.

– Vi har valgt å bistå de flyktningene som kommer hit til Halden, forteller Martin, så midlene skal dekke alt fra klær til leker og annet utstyr  til de 166 flyktningene som kommer hit til byen snart.

Sparebank1stiftelsen og Berg Sparebank har bidratt til prosjektet med 75 000 hver.

– Vi er spesielt takknemlig overfor støtten vi får fra bankene, det hadde vært vanskelig å få til dette uten dem.

Benedict Parton er en av initiativtagerne, og dessuten regissør for prosjektet. Også han setter stor pris på at det lokale kulturlivet trår støttende til for Ukraina. Parton skal selv stå på scenen i løpet av kvelden. I tillegg til å spille i teateret, skal han spille med husbandet på den avsluttende konserten på Vannvogna.

– Vi avslutter kvelden med en helt spesiell låt, forteller Parton. Det er en låt jeg opprinnelig skrev til hjertebarnet Gunvor Anna; White feathers Anna, men nå skjenker jeg den til barna i Ukraina.

Billetter til lørdagens veldedighetskonsert finner du her!

(Vippse til prosjektet i stedet? Vipps-nummer er 504885).

CREW
HEIDI SANDMO
JON EIVIND BAKKE
SESILL STRAND
SIMEN DAHLE
TETYANA STANG LUND
EMIL STAND LUND
ASGEIR BORGEMOEN
GEIR ANDERSEN
ØSTFOLD AUDIO
KONFERANSIER
KNUT OLAV BREKKLUND SÆVES
PRODUSENT
MARTIN GUNDERSEN
REGI
BENEDICT PARTON
HUSFOTOGRAF:
JOHANNES GRANSETH
COVERBILDE:
JOHN R. KJELLSTRÖM
CATERING:
FREDRIKSTEN KRO: MAGNE REKSTAD
SPONSORER
REMA
SPAREBANKSTIFTELSEN HALDEN
BERG SPAREBANK
NÅLÅTRÅ
ØSTFOLDMUSEENE
HALDEN KOMMUNE
VANNVOGNA
BRYGGA KULTURSAL

Kommentarer

kommentarer