På to hjul i svingene

Det går fort unna når Kjell Erik Kristiansen argumenterer for hvorfor Ladies Tour of Norway burde bryte målsnora først i kampen om den gjeve Østfoldfoldprisen.

Mannen fra Mysen er markedsført som «speaker-kjendis», og har vel stort sett kommentert det som har vært av idrettsbegivenheter i inn- og utland de siste 30 åra, diverse VM, OL og Holmenkollhopp inkludert. Så snakketøyet er i høyeste grad velsmurt og veltrimmet når han som prosjektleder skal snakke om hvorfor Ladies tour of Norway burde få årets Østfoldpris.

På inn- og utpust snakker han varmt og svært engasjert om tv-rettigheter, hovedkanaler, seertall, sykkelproffer, lokale håp og lokale traseer og om hvor vakkert det er i Østfold som flere burde får se. Så vi tråkker tilbake til utgangspunktet for samtalen, og sakser fra jurybegrunnelsen:

Profesjonell Østfold-reklame

«Ladies Tour of Norway er Norges eneste profesjonelle landeveisritt for kvinner og er kvinnenes motstykke til Tour of Norway-rittet. Rittet ble til gjennom en real dugnad i sykkelmiljøet i Halden. Og da det første gang det ble arrangert i 2014, trakk det 18 internasjonale lag og tusenvis av tilskuere. Årets ritt var utvidet til å omfatte flere byer i Østfold og ble TV-overført. Roy Moberg og hans medhjelpere har utviklet Ladies Tour til å bli en sykkelfestival som trekker hele verdenseliten og setter Østfold og Halden på det internasjonale kartet. Det er også en folkefest med kulturarrangement og egne ritt for barn og mosjonister. I oktober ble Ladies Tour of Norwayoppgradert  til et World Tour-ritt, dvs den høyeste mulige kategorien innenfor det internasjonale sykkelforbundet».

– Vi må vise oss fram
– Østfold er et distrikt som egner seg svært godt for sykkelritt. Nå må vi vise hva vi har å by på, og Østfoldingen må vise seg fram. Vi er den kandidaten som har størst mulighet til å vise fram hele fylket. Vi engasjerer også 3-400 funksjonærer over hele Østfold. Vi har mye å vise fram. Østfold er et stort sykkelfylke, og det betyr mye for unge, lovende og lokale syklister å få se de beste på nært hold. Vi har fått tilbud om å flytte ut av fylket, men har villet verne om dette som et Østfoldprosjekt. Vi er og vil være et signaturmerke for Østfold, og vil vise til flest mulig at det ikke er en svart flekk på kartet, sier Kristiansen og Ladies Tour of Norway-teamet.

Gi din stemme senest 7. november
Du kan være med å bestemme hvem som vinner Østfoldprisen 2016.
Gi din stemme på: stemme.ostfoldfk.no

Artikkelen har vært publisert på Østfold fylkeskommune sine nettsider. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer