Ønsker kommunen med i prosjektet «Grensen som attraksjon»

I fjor høst sendte Visit Østfold en søknad til Halden kommune om støtte til prosjektet ”Grensen som attraksjon”. Den gangen avslo kommunen søknaden på grunn av kommunens økonomiske situasjon. Nå søker Visit Østfold  på nytt og saken skal trolig behandles av politikerne i Hovedutvalg for Samfunnsutvikling og Kultur i løpet av få uker. 
Foto: Nina Røsnæs

Prosjektet ”Grensen som attraksjon” er et interreg-prosjekt ved Visit Østfold og Svinesundskomiteen. I februar går søknadsfristen for interreg-prosjekter ut og innen den tid håper de på en avklaring fra Halden kommune på om de er med.

I saksfremlegget skriver daglig leder i Visit Østfold, Bente Jæger, at prosjektets hovedmål er å skape nytt grenseoverskridende samarbeid mellom næringsaktører innen besøksnæringen.
– Hovedmålet til prosjektet er  gjennom kompetansekurs, nettverksmøter og markedsaktiviteter å  styrke små og mellomstore bedrifter slik at de får økt besøk, økt omsetning og flere ansatte, forteller hun.
– Vår viktigste markedskanal vil være vår nettside www.visitoestfold.com .

Vi vil gjennom samarbeid med bedrifter og destinasjonsselskap i  grenseregionen sørge for at Østfoldprodukter og Østfoldbedrifter blir  godt synlig på vår felles nettside og hva skjer kalender. Vi vil sørge for godt innhold og tekster  på nettsiden. God kommunikasjon mellom nettside på norsk og svensk side blir viktig for å vise alle arrangementer i regionen vår.

Det er flere aktører som er med i prosjektet  både på norsk og svensk side. I Halden har Halden turist sagt ja til å delta med en arbeidsinnsats som tilsvarer i overkant av 170 000 kroner. I Sverige har blant annet Fyrbodals kommunalförbund, Västra Götalandsregionen, Bengtsfors kommun og Camp Dalsland sagt ja til å være med. Prosjektet har et budsjett på i overkant av ni millioner kroner.

Et av tiltakene som er skissert i prosjektplanen er å starte en guideutdanning for Svinesundsregionen.
– Det er et stort behov for guider i nasjonalparken for Kosterhavet og Ytre Hvaler, samt Tresticklan nasjonalpark og Regionalpark Haldenkanalen. For å kunne tilby en høy kvalitet på guidede turer er det behov for en guidepool med utdannede guider, står det i prosjektpeskrivelsen.
Bente Jæger forteller at de også vil se på mulighetene langs Pilgrimsleden.

– Langs Pilegrimsleden finns små bedrifter som vi ønsker å styrke gjennom deltakelse i prosjektet. Vi har allerede vært i kontakt med noen, som for eksempel Østgaard i Berg.

I løpet av noen uker må politikerne i Halden ta stilling til om Halden kommune ønsker å være med i prosjektet. Summen for å delta er 133 000 kroner fordelt over fire år.

Kommentarer

kommentarer