New Noise selger Haldenklassikere

Lørdag åpner New Noise dørene for platesalg i sjappa si på Aladdin scene, og nå presenterer de en unik samlepakke med Haldenplater fra Christer Falcks reutgivelsesprosjekt Norske Albumklassikere.

Det begynte med Christer Falch og John Richard Stenberg, og deres crowd funding-prosjekt med mål om å re-release norske albumklassikere på CD. Reutgivelsene blir først presentert på Bidra.no, og så snart de er ferdig finanserte av publikum der, blir de trykka på CD. Platene får du kjøpt i nettbutikken Norske Albumklassikere.

– De er oppe i to hundre utgivelser nå, forteller Tom Skjeklesæther. De fleste av utgivelsene har ikke vært utgitt på CD før, eller er vanskelig å få tak i.

Blant de to hundre utgivelsene finner vi hele ti plater fra lokale band og artister. Vi snakker Ole Evenrud, Young Lords og Front Page, og vi snakker naturligvis Saturday Cowboys og Henning Kvitnes. Folket bak New Noise bestemte seg for å gjøre noe ut av den stadig økende bunken med Haldenplater i Falcks lagerbeholdning, og laga prompte en Haldensamling de nå selger som CD-pakke i sjappa si.

– Det er jo ganske morsomt at Halden er representert med så mye som ti album i denne samlinga, sier Tom. Det er jo helt uproposjonalt med tanke på Norges befolkning. Fem prosent av Norges befolkning bor jo ikke i Halden. Det i seg selv er jo beviset på at dette er uvanlig.

Alle CDene er remastret av Fersk Lyd, og er dessuten utstyrt med liner notes skrevet av en ubestridt ringrev innen norsk musikkjournalistikk; Arvid Skancke-Knutsen. De lokale utgivelsene er ti i tallet, og platene er fordelt på fem artister. Tom ramser opp:

– Det er tre plater fra Ole Evenrud, to fra Saturday Cowboys og Front Page, samt Young Lords eneste album, og to av Hennings soloalbum. Stykkvis koster platene 160 kroner, men vi selger de samla til en gunstig pakkepris. Som vi ennå ikke helt har bestemt. Men vi gjør det før i morra altså.

I morra kan du altså få kjøpt denne CD-pakka i New Noises platesjappe på Aladdin scene.

– Dette er viktig samtidskultur i Halden, avslutter Tom. Disse ti platene er det konkrete fundamentet for at fenomenet og begrepet Haldenrock oppsto.

Dette er limited edition folkens, kjenn din besøkelsestid!

I tillegg til platesalg av lokale klassikere i morra, blir det pølser, kaffe og prek på Aladdin. DJ Tom spinner plater!

Dørene åpner 12.

Kommentarer

kommentarer