Monne slipper singel!

I dag, fredag 23. februar, slipper Monne singelen Rainbow Snow! I morgen spiller hun på Kulturhuset på matiné klokken 14.

Rainbow snow er en underfundig og drømmende låt om lys i mørket og troen på en bedre verden.

Monne har lenge skrevet egenkomponert musikk om tanker, drømmer og forhåpninger til livet. Musikken hennes er preget av melankoli, driv og glede og med sin kraftige stemme, så maler hun både lyse, dype samt mørke landskaper. Gjennom hennes underfundige tekster blir vi også kjent med en musiker og låtskriver full av motsetninger.

Lytt til Rainbow Snow her:

MONNE (Monne Stang Møller 29 år) har skrevet musikk siden 13 års alderen, og kom til landsfinalen i UKM hele tre ganger i løpet av ungdomstida. Men først i 2018 tok hun valget og satset på egen musikk for fullt med albumet «Digging In My Soul» (2019) og «Jungle of Emotions» (2021).

På begge disse albumene har hun hatt haldenser og spelemanns- prisvinner Geir Sundstøl som produsent og multi-instrumentalist. Med seg har hun også hatt trommeslager Erland Dahlen.

Singelen Moonbeam tok oss inn i en rytmisk og sfærisk stemning, sammen med måne- alver og nymfer høsten 2023. Singelen var innspilt hos spellemannsprisvinner Bendik Brænne og MONNE er igjen aktuell med den nye singelen Rainbow Snow.

Artistens ord om den nye musikken:

Snøen er hvit og fargen hvit blir ofte forbundet med renhet og uskyld. Eller starten på noe nytt. Men visste dere at fargen hvit også er en blanding av alle farger som finnes? Hvitt lys kommer fra sola og inneholder alle bølgelengder. Feks når solen treffer en snø- krystall, så kan den reflektere små regnbuer-stråler. Det fikk meg til å tenke på at det egentlig er alle fargene sammen, som lyser, og skyver bort mørket.

«Rainbow Snow» handler om det lytteren trenger å høre. Den handler om at verden fortiden er litt i kaos. Mørk og grå. Det har vært mange tøffe tak for mange nå, tror jeg, og det er fremdeles mye som gjenstår. «Rainbow Snow» handler om håp, et lys i mørket og troen på en bedre verden. Bare vi lar alle fargene av livet få slippe til og skinne sammen».

MONNE har spilt på diverse festivaler og arrangementer og holdt en rekke konserter gjennom lang tid. Hun har i tillegg vært oppvarmer for artister som Tommy Tokyo og Paal Flaata og vært med på et konsept som heter Katapult – et program der unge talenter fra hele Viken og Oslo ble trukket ut til å få hjelp/støtte/veiledning og mentoring om bransjen. Der var hun 1 av 5 som ble plukket ut av 109 søknader. Musikken hennes har også blitt valgt ut til å spilles på den utenlandske versjonen av EXIT- serien.

Medvirkende musikere på singelen Rainbow Snow, er blant annet bassisten Terje Støldal på bass, Bjørn Einar Hanstveit på perkusjon, Markus Linge på gitar og Mats Raknerud på gitar.

Lørdag kan du høre Monne med band på matiné på Kulturhuset! Arrangementet er gratis, åpent for alle og støttet av Berg sparebank.

 


 

 


Kommentarer

kommentarer