Marked til inntekt for Skipperstua

På Makø ligger Skipperstua. Skipperstua er en gammel perle som Barneverntjenesten i Halden disponerer. Huset trenger sårt oppussing, og nå ønsker Halden soroptimistklubb å bidra ved å arrangere et marked til inntekt for huset! 

Halden soroptimistklubb er tilsluttet et internasjonalt kvinnenettverk, og har lang erfaring med å støtte prosjekter i inn- og utland.
– I år har klubben bestemt seg for å ha fokus på lokale prosjekter. Oppussing av Skipperstua vil være hovedprosjektet, forteller Hanne Espelund.
I 1936 overførte familien Johnsen Skipperstua til Halden kommune. I gamle papirer fremgår det at huset skal benyttes til beste for barn og unge. Derfor disponeres huset i dag av Barneverntjenesten.
– I løpet av sommerhalvåret er det mange barn som får muligheten til å tilbringe noen dager her sammen med støttende og engasjerte voksne i vakker skjærgårdsidyll.

Halden soroptimistklubb vet at Skipperstua gjennom mange tiår har manglet vedlikehold, det er et sterkt behov for renovering.
– Halden kommune har ikke midler i sitt vedlikeholdsbudsjett til å ruste opp huset. Oppussingen og vedlikeholdet som har blitt utført hittil har hovedsakelig vært utført på dugnad av de ansatte i barnevernstjenesten med ektefeller, forklarer Espelund.

I samarbeid med ildsjelene i Barneverntjenesten har Halden soroptimistklubb utarbeidet en prosjektplan for utbedringene som er tenkt gjennomført de nærmeste årene.
– Målet er å istandsette Skipperstua til akseptabel standard, men likevel bevare sjarmen som det fordringsløse skipperhuset i skjærgården.

Espelund forteller også at soroptimistklubben vil gjøre en omfattende søkeprosess blant legater og stiftelser for å skaffe midler. I tillegg arrangerer de Marked lørdag 30.april der inntektene går til oppussingsprosessen.
– Vi håper mange tar turen til Markedet vårt i 1.etasje i Spenst-bygget. Vi kommer til å selge gjenstander, klær, smykker og møbler. I tillegg blir det selvfølgelig salg av kaffe, kaker og vafler, samt lotteri!

Markedet er 30.april kl. 11 til 16.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer