Maouzoun på Vannvogna

Klassisk :Halden har to konserter i september. Maouzoun på Vannvogna, og Begbymannen på Black Box.

Inger Hannisdal er en av Norges nye, fremadstormende komponister. Hun vant årets Spellemannspris for komponister i år. 7.september gjester hun Halden med konserten Maouzoun.

Klassisk:Halden starter opp igjen for høsten med et fantastisk variert og spennende program»! 7.september gjester Inger Hannisdal Vannvogna. Med seg har hun musikerne Shble Saleem på det egyptiske instrumentet oud, selv spiller hun fiolin, Ellen-Martine Gismervik på cello og Marianna Sangita Røe på perkusjon.

Verket Maouzoun ble til som et samarbeid mellom oud-spiller Shble Saleem og Inger. De møttes i Oslo og oppdaget en felles lidenskap for instrumentalmusikktradisjonene fra forrige århundres Egypt og Syria. De var «nødt til» å skrive musikk sammen. På den tiden studerte Inger arabisk musikk i Libanon, mens Shble hadde kommet til Norge fra Sweida i Syria noen år tidligere. Nå, etter flere år med dypdykk i arabisk maqam, presenterer de endelig Maouzoun, et nytt verk som tar i bruk rammer fra klassisk arabisk musikk, men som samtidig reflekterer vår samtid i Norge.

Maouzoun er et arabisk ord med mange forskjellige betydninger. Det kan oversettes til «med rytme» eller «I takt», men kan også tilsi velbalansert, harmonisk og stabil. Verket Maouzoun søker å få mange forskjellige elementer til å gå i takt med hverandre: Det gamle og det nye, det norske og det arabiske, det komponerte og det improviserte, Norge og Midtøsten – og bringe dem sammen til en velbalansert og harmonisk enhet.

Vi gleder oss til å ta den klassiske musikken ut av Europa og inne i nye og spennende landskap! Velkommen!

Konserten starter 19.

Billetter finner du her!

Her kan du se høstens program for Klassisk: Halden:

 


Kommentarer

kommentarer