– Mange ønsker opplevelser i naturen

NHO Reiseliv har nettopp lansert sin sommerundersøkelse der de presenterer nordmenns ferieplaner for sommeren. Turistsjef Liv Lindskog har en god følelse før årets sommersesong starter for fullt.

I undersøkelsen som gjelder for hele landet svarer nesten 80 % at de skal på sommerferie, og de fleste skal på tur i 1-2 uker.
Over 60 % sier de skal feriere i Norge, og av dem igjen vil nesten halvparten feriere på Østlandet. Dette er gode nyheter for Halden.
– Undersøkelsen stemmer godt overens med vår oppfatning av turismen og interessen for ferie i Halden. Med så mye positivt som skjer her i byen forventer vi massevis av turister, sier Lindskog.

IMG_5986
Tons of Rock

I undersøkelsen kommer det frem at folk flest overnatter på privat hytte eller hjemme hos venner/familie. Men det er en liten oppgang blant de som vil overnatte med bobil, campingvogn eller telt, og det lover godt for campingplassene i Halden.
NHO Reiseliv har stilt spørsmål om hvilke ferieformer man planlegger hvis man skal feriere i Norge, og her fordeler svarene seg jevnt over det å være på hytta, besøke venner og familie, drive med friluftsaktiviteter og være med på kulturopplevelser.
– Som det fremgår av undersøkelsen er det en overveiende stor andel av nordmenn på ferie i Norge som ønsker opplevelser i naturen. I Halden har vi Klatring på Grensen, kanoutleie på Kornsjø, forslag til vandreturer og sykkelturer i skogen og langs kysten, badestrender og fiskemuligheter, forteller Lindskog.

IMG_6723
Bråtorp Camping i Enningdalen

Nordmenn på ferie i Norge ønsker seg kulturaktiviteter, og i Halden får de mye å velge i. Hele sommeren er full av små og store arrangementer.
– Hyttefolket er våre beste ambassadører. De storkoser seg på hytta, og bruker både kultur-og naturtilbudet i området. De er blant de første hvert år til å etterspørre KulTURvandringene, som er svært populære blant både tilreisende og lokalbefolkningen, avslutter Lindskog.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer