Malin stortrives i Astrid Lindgrens verden

Malin Schavenius gleder seg aller mest til å være Pippi Langstrømpe på scenen når hun og barna fra Villekulla barne- og ungdomsteater fremfører sanger fra Astrid Lindgrens verden. Solisten lover en konsertopplevelse preget av barnslig lek og glede for hele familien.
Foto toppbilde: Kilian Munch

– Dette blir en levende, sprelsk konsert med formidlingspotensiale og mange nydelige låter. «Sanger fra Astrid Lindgrens verden» består av flotte melodier og fine tekster. Publikum får høre sanger som faller i smak både for store og små, sier Malin Schavenius.

Hun gleder seg til forestillingen «Sanger fra Astrid Lindgrens verden» i Brygga Kultursal i Halden 18. februar og Sarpsborg Scene 19. Februar. Og hun er i godt selskap på scenen sammen med solist Erik-André Hvidsten, dirigent Geir Holm, Det Norske Blåseensemble og hele ti barn fra Villekulla barne- og ungdomsteater.

Gleder seg til gjensyn med Pippi
Sangerinnen ser frem til å fremføre de vakre låtene fra Astrid Lindgrens verden, men hun ser også frem til å være Pippi Langstrømpe på scenen.
– Jeg spilte Pippi Langstrømpe for veldig mange år siden, og det er kanskje en av de morsomste rollene jeg noen gang har hatt. Så jeg gleder meg veldig til å ta på meg Pippi-kostymet igjen, smiler Schavenius.

– Denne konserten er ikke noen høytidelig sak, og det blir derfor gøy å kunne leke litt med publikum fra scenen. Det var også derfor jeg valgte å takke ja til rollen. «Sanger fra Astrid Lindgrens verden» er en forestilling som jeg gleder meg veldig til, sier hun.

Foto: Line M. Martinsen
Foto: Line M. Martinsen

Liker å jobbe med Det Norske Blåseensemble
Schavenius er daglig leder i Villekulla barne- og ungdomsteater, og samarbeidet med Det Norske Blåseensemble så sent som i desember i fjor med oppsetningen av «Annie» på Sarpsborg Scene.
– Det ble en publikumssuksess, og ny rekord for oss. Totalt var det 3200 mennesker som kjøpte billett til forestillingen. Barna syntes det var stas å ha et skikkelig orkester som Blåseensemblet med på laget, og jeg er stolt av hva vi fikk til. «Annie» var en kjempeartig opplevelse, forteller hun.

Solisten fra Sarpsborg er derfor glad for å kunne samarbeide med Det Norske Blåseensemble igjen.
– Det Norske Blåseensemble er den samarbeidspartneren jeg setter størst pris på. Orkesteret består av flotte folk som er ryddige å samarbeide med, og så spiller musikerne fantastisk når de først setter i gang, sier Schavenius.

En forestilling for hele familien
Schavenius mener «Sanger fra Astrid Lindgrens verden» er en forestilling som gleder folk i alle aldre. Hun har også valgt ut en helt spesiell låt som hun gleder seg til å fremføre for publikum.
– Det er en låt jeg synes er ekstremt fin, og den heter «Vår vitaste ros». Det er virkelig en nydelig låt, forteller hun.

Solisten fra Sarpsborg påpeker at det ikke bare er barna som har et kjært forhold til den svenske forfatteren.
– Erik-André Hvidsten har også plukket ut en låt han gjerne vil ha med seg. Ellers er konserten stort sett beregnet på barn. Men det blir fortsatt en fin familiekonsert. Foreldrene har jo et like sterkt forhold og vel så det til Astrid Lindgren som det barna har, sier Malin Schavenius.

Artikkelen er betalt av Det Norske Blåseensemble.

Kommentarer

kommentarer