Larry Campbell og Teresa Williams til Kulturhuset

Larry Campbell & Teresa Williams kommer til Kulturhuset tirsdag.

Larry Campbell er både multiinstrumentalist (gitar, fele/ fiolin, mandolin, pedal steel gitar, banjo) og plateprodusent.Han er en av arkitektene bak det som i dag kalles «americana», musikk som blander country, rock, soul, gospel og bluegrass til samtidas mest vitale ikke elektroniske musikkuttrykk.

Han har stått på scenen med et stort antall av verdens ledende rockartister, fra Bob Dylan til Roger Waters, fra Levon Helm til Grateful Dead-medlemmene Bob Weir og Phil Lesh, fra Little Feat til 60-tallslegender som Doug Sahm, John Sebastian og Eric Andersen.

Campbell har vært i studio som produsent og musiker med svært mange, inkludert Dylan, Paul Simon, Patti Scialfa, Judy Collins, Black Crowes, Willie Nelson, BB King, Sheryl Crow, Linda Thompson, Rosanne Cash og J Geils Band-frontmann Peter Wolf.

Det er solid grunn til at det er laget en ti episoders TV-serie om Campbell og kona, Teresa Williams, sitt lange liv i musikkbransjen, med tittelen «It was the Music».

Sammen med Teresa Williams har Campbell laget fire duo-album, to studio og to live. Den siste av dem kom tidligere i år og heter «Live at Levon´s». «Levon´s» er gården/ studioet til den legendariske trommeslageren/ sangeren i The Band, Levon Helm, i Woodstock. Helm døde i 2012.

Stedet var arena for en lang serie mytiske konserter, såkalte «Midnight Rambles», der Levon og band spilte for et par hundre mennesker en gang i fjortendagen. Hvem som helst kunne dukke opp som gjester; Elvis Costello, Emmylou Harris, Dr. John, Mavis Staples, Steely Dans Donald Fagan, skuespilleren Billy Bob Thornton, Kris Kristofferson og Norah Jones var blant dem.

Larry Campbell var alltid Levons bandleder. Så også den Halloween-kvelden i 2007 da Geir Johansen, Jan Høiberg og jeg var gjester. Tilfeldighetene gjorde at vårt besøk falt sammen med utgivelsen av Levons første soloalbum på 25 år, «Dirt Farmer».

Comeback-plata var produsert av Campbell og fikk fantastisk mottakelse og endte opp med en Grammy-pris i kategorien «Best traditional folk album».Helm og Campbell fulgte opp med «Electric Dirt» i 2009, også den ble belønnet med en Grammy.

I 2011 var Levon Helm-bandet på plass på Ryman Auditorium (det originale Grand Ole Opry) i Nashville og spilte konserten «Ramble at the Ryman». Konserten ble filmet og utgitt på DVD og plate, og endte opp med å skaffe Helm og Campbell den tredje strake Grammy-prisen på stripe!

Geir Johansen og jeg satt i salen, en opplevelse jeg vil huske for alltid. Året før hadde Larry Campbell og Teresa Williams vært på turné i Norge for Rikskonsertene. Det var da Campbell traff igjen sin gamle venn fra 1980-tallet, Henning Kvitnes.

Campbell og Kvitnes hadde turnert sammen da Campbell spilte i Sir Douglas Quintet og Kvitnes var turnéleder. I 2010 hyret Kvitnes Campbell sitt band (inkludert trommeslageren Brady Blade, bassisten Jørund Bøgeberg og keyboardisten Bebe Risenfors) og spilte inn den svært vellykkede juleplata «Bortkomne julestjerner».

Larry Campbell kom til Norge for første gang på midten av 1980-tallet, med Greg Trooper Band. På midten av 1990-tallet tok han turen til Wrightegaarden i Langesund for å hjelpe sin gode venn Jon Gerhard Steen å male det store restauranthuset! Fem år senere stod han på scenen i Langesund sammen med Bob Dylan foran ti tusen mennesker.

Denne helga spiller Larry Campbell og Teresa Williams i Oslo Konserthus sammen med The Salmon Smokers under det som kalles «BobFest». Med i bandet er også fiolinisten Scarlet Rivera, med i Dylans band på midten av 1970-tall. Blant sangerne finner vi Haldens Hege Brynildsen, ved siden av Lars Lillo, Mimi Tamba, Tom Roger Aadland Malin Pettersen, Darling West, Paal Flaata, Luke Elliot, Thomas Nessheim og svenske Jesper Lindell.

Tom Skjeklesæther

Konserten starter kl 19.

Billetter til konserten finner du her


 

 

Kommentarer

kommentarer