Kjempestor musikkfest med haldensere i Oslo

Thorkil H. Lindskog

Halden Drum Corps, The Rockabilly Rebels og Good Time BBQ Blues Band forsvarte Haldens farger og rytmer på Musikkfest Oslo 2023.

Da vi ankom sentrum ved 13-tida lørdag 3. juni, lød det sprudlende tromming i hovedgata, Karl Johans gate. Det viste seg å være Halden Drum Corps. De trommet ikke direkte opp til Slottet, men svingte inn på Universitetsplassen i solskinnet. Deretter slappet dem av ved Spikersuppa.

Musikkfest! Halden Drum Corps slappet av ved Spikersuppa etter tromminga på formiddagen. Foto: Thorkil H. Lindskog.

NORGES STØRSTE
Musikkens Dag har for lengst fornyet navnet sitt til Musikkfest Oslo. Årlig er det gratis konserter nær sagt overalt
i hovedstaden, fra formiddag til sen kveldstid.
I sin form og stil er Musikkfest Oslo aller størst i Norge. Inni dette bildet er det artig og fortjent at Halden er alltid representert.
Ikke langt fra der den lokale tromminga var befinner Tordenskjold Pub seg. Der var det mye folk, og med konsertscene utendørs. Det var der det var to band fra Halden i år.

SLETT IKKE BLUES
Opplegget på nevnte pub skiltet med Bluesscena, men der viste det seg å være mange forskjellige stilarter.
Anført av sterkt syngende Petter Huseby løftet The Rockabilly Rebels bokstavelig talt raskt opplevelsen. Haldensernes stil er jo basert på raske låter. De egne låtene, med fine, melodiske grunntonen, forsvarte sin plass blant f.eks. en klassiker som Eddie Cockran’s «C’mon Everybody» fra 1958.

Musikkfest! En konsentrert ståbassist, Erik Hjelde, like før det ble Rockabilly-konsert. Foto: Thorkil H. Lindskog.

Samtidig med at deres konsert startet kl.15.00 startet tjuefem andre konserter på musikkfesten. Det forteller litt om størrelsen!
The Rockabilly Rebels har solid kraft og på tross av ung alder er dem allerede veteraner. Husker dem godt fra UKM for ti års tid siden. Dem hadde også en kveldskonsert et annet sted denne musikk-fylte lørdag.

Musikkfest! Unge veteraner er The Rockabilly Rebels’ Edvard  Skjeklesæther (tr.), Petter Huseby (vok., rytmegit.), Hans Henrik Halvorsen (sologit.) og Erik Hjelde (ståbass). Foto: Thorkil H. Lindskog.

HØY LYDSTYRKE.
Etter tre kvarter med rockabilly-kjør ble det etterfulgt av tre kvarter (alle spilte tre kvarter!) med ennå et band fra Halden, Good Time BBQ Blues Band.
De gjorde publikum oppmerksom på at på tross av navnet er de ikke et blues-band. Det beviste da også deres konsert. Lydstyrken var ekstra høylytt, mens låtene lå i grenselandet mot det mer rock-heavy. Dem framsto som sterke musikere, låtene var tilsatt bra detaljer og vokalist Jesse Tomlinson har en stemme som duger.

Musikkfest! Good Time BBQ Blues Band hadde det godt. Roy Klemmetsrud (tr.), Ola Gjesdal (bass, kor), Casper Støten (git, kor) og Jesse Tomlinson (vok., git.) Foto: Thorkil H. Lindskog.

For øvrig er det muligheter for alt fra kor, reggae, DJ-er, visesang med mye mer på Musikkfest Oslo. Vi avsluttet våre opplevelser med besøk i Kubaparken og Birkelunden, på in-stedet Blå og et overfylt Parkteatret. På den måten hørte vi imponerende, sydlandsk jazz og mye DJ-inspirert. Overalt var det mildt sagt mye folk!

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer