Jaktet på bokser i mørket

Mandag kveld var hundre geocachere samlet på Fredriksten festning for å markere skuddårsdagen.
En av deltagerne, Kai Hagali, var svært fornøyd med arrangementet som samlet mange og skapte mye aktivitet.

Geocaching er en hobby som flere og flere finner glede i. Det kan beskrives som skattejakt med GPS og passer for både små og store. Med jevne mellomrom arrangeres det treff, og denne gangen var det markering i festningen. Det var ikke bare haldensere som tok turen, det ble også registrert folk fra Oslo, Akershus, Vestfold og Sverige.
– For de fleste er skuddsårsdagen bare en helt vanlig dag, men for mange geocachere handler dette om å få logget bokser og være på event som bare kan besøkes hvert 4. år, forklarer han.
– Det ble holdt en liten tale når folk kom, og så ble det en fanfare med Lur til alles underholdning. Deltakerne nøt kaffe og kaker før kveldens høydepunkt.

1

Kveldens høydepunkt var tidspunktet når det ble sluppet koordinater til et tyvetalls nye cach’er.
– På kartet man har tilgjengelig på geocaching.com fikk  alle deltagerne tilgang til cachene. De viste at tallet 29 formet boksenes plassering. For å finne boksene måtte man løse en oppgave for hver eneste boks. I nattens mulm og mørke kunne en se mange kolonner med biler som hadde blinklys og nødblink for å varsle andre, og en haug med lys inn og ut av skogene et eller annet sted i Haldens skoger, sier Hagali.
Hagali har snart funnet 4000 cacher, og beskriver seg selv som ”sånn passe avhengig av geocaching”.
– Jeg er lidenskapelig opptatt av statistikk som flere geocachere etter hvert blir. Trives godt med GPS i skog og mark eller langs veien for neste funn nesten daglig. Sånn passe bitt av basillen…

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer