Innvier ny dansesal på Dansens dager

Med våren kommer også Dansens dag! I år inviterer Halden kulturskole til åpning av nyoppusset dansesal på selveste Dansens dag lørdag 27. april klokken 10.45.

Rektor ved Halden kulturskole, Magdalena Sendrowicz, er meget fornøyd med sin nye dansesal.

– Vi søkte om midler til å pusse opp, forteller hun, og fikk fra både Berg Sparebank og Sparebank1stiftelsen. Resten ble dekket av eiendomsavdelingen i kommunen.

Det gamle og nedslitte allbruksrommet midt i hjertet av kulturskolen har fått seg et realt løft denne våren. Gulvet har blitt rettet opp, og hele rommet har blitt pusset og malt og oppgradert. I tillegg har det kommet helveggs-speil langs med hele den ene veggen. Rampe har de også fått, sånn at flyglene til kulturskolen lett kan flyttes ut og inn.

–Det er mye bedre tilrettelagt for den gruppeaktiviteten vi skal ha her nå, forteller Magdalena. Vi trengte at rommet ble oppgradert for å møte behovene vi har fremover.

Halden kulturskole har nemlig fått en ekstra million av kommunen til gruppeaktiviteter for barn og unge. Teatertilbudet skal utvides, og dansetilbudet likekså. Maren Eikli Hiorth har blitt ansatt som teaterlærer ved kulturskolen, og Ewelina Sobieraj skal undervise i dans to ganger i uka.

Ewelina Sobieraj skal undervise i dans på Halden kulturskole. Hun arrangerer også workshoppene på Dansens dag, lørdag 27. april.

– Dette har vi gjort for at enda flere barn og unge skal få muligheten til å delta i et kulturskoleopplegg, sier Magdalena.

Lørdag 27. april inviterer altså Magdalena og kulturskolen til åpning av den nye allbrukssalen. Det skal danses!

– Vi har invitert ordfører Fredrik Holm til åpning av salen, og han åpner dermed både lokalet og Dansens dager i Halden. Og så har vi en dag spekket med mange spennende aktiviteter etterpå!

Danseskolen og Danseloftet samarbeider med kulturskolen om Dansens dager i Halden.

– Det blir workshops her på kulturskolen, på Kulturhuset og inne på BlackBox, forteller Magdalena. Og så skal vi ha en forestilling på Kulturhuset klokken 15. Vi servere også gratis mat. Og så blir det en flash mob ute på plassen her klokka 14, dette skal også filmes med drone. Det blir kjempemorsomt!

På kulturskolen blir det workshops med kulturskolens egne danselærer Ewelina klokka 11 og 12, og så blir det en workshop med ekstern lærer klokken 13. Mange muligheter til å prøve dansefoten her altså!

– Det er førstemann til mølla, så her gjelder det å møte opp i tide, forteller Magdalena.

Workshoppene som er arrangert av kulturskolen er inspirert av Loïe Fuller. Det skal lages en musikkvideo på slutten av workshoppen. Se på dette!

Kostymer skaffer kulturskolen, så man trenger ikke å ha med seg noe – det er bare å møte opp!

Er dere fornøyde med det nye rommet deres?

– Kjempefornøyde! Det er natt og dag! Det har blitt et flott allbruksrom!

Her kan dere lese mer om Dansens dag i Halden!

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer