Inne i Siv’s komfortsone

Siv Langøy er ute med sitt femte album.

Anmeldelse album:
Siv Langøy
«Røvar»
Platelabel: SIV

Albumet «Røvar» åpner meget lovende med «Se på meg», en sensuell contemporary folk-låt som minner undertegnede om et par gode momenter fra Joan Osborne’s «Relish» (1996). Dette åpningssporet gir oss signaler om at vi nå møter en litt «mørkere» Langøy i sammenligning med forrige album «Reisefølge» (2011). Det merkes tydelig en mer spennende nerve i produksjonen nå. Og den sensuelle undertonen er kledelig.

Tempoet skrus opp på countrylåta «Eg sko fortalt deg». Det svinger som det skal og det låter bra, og kanskje jeg like godt allerede her kan fremheve multi-instrumentalist og produsent Freddy Holm. Der man ser for seg et godt samkjørt ensemble, er det altså Holm som i eget selskap utfolder seg på alt – med unntak av Magnus Buer Hansen på trommer/perkusjon. Det er tydelig at det er i Kleiva Studio det skjer for tiden.

«Røvar» er sammensatt av country, folk og viserock, i en blanding som fungerer fint. På «Mandolinens Regn» har Siv satt norsk tekst til en neddempet versjon av Bruce Hornsby-låta fra «The Way It Is»-albumet. Det fungerer veldig bra. Kudos til Holm for vakkert strengespill. Raga-låta «Normal Industri» er et av høydepunktene på plata, sammen med «Så lide ska de te» og avslutningen «Våkna». Vakkert. Men best er åpningssporet «Se på meg».

Siv Langøy er som kjent en solid låtskriver, (julesangen sitter godt plantet i topplokket ennå) og hun formidler trygt og godt i trofasthet til sin Stavanger-dialekt. En av de fine tingene ved dette albumet, er intimiteten, og at man føler man kommer nærmere artisten enn på de forrige albumene. Samarbeidet med Freddy Holm er et lurt trekk. Han gir komposisjonene en fin dybde, og kler på det mest tilgjengelige litt flere lag, så det blir litt mer å bryne seg på som lytter.

Halden huser mange travle og dyktige artister for tiden, og Siv Langøy er definitivt en av dem.

Utgivelsen finner sted den 23. Januar.

Dag Brandth
Anmelder 

Kommentarer

kommentarer