Flerkulturell fest på Kultursalen

Om en snau uke går premiereteppet opp for årets Flere Farger-forestilling på Brygga Kultursal. Flere måneders øving ligger bak, og nå er det kun finpussing av forestillingen som gjenstår.

Flerkulturell fest
I år som i fjor vil barn fra Os Skole fremføre den multikulturelle forestillingen Flere Farger på kultursalen. Konserten er et flerkulturelt prosjekt der barn fra Os Skole fremfører sanger og dansenumre fra mange ulike kulturer, satt sammen med erkenorske sanger og regler. 
– Det blir en times lang forestilling med sang og dans fra Norge, Sverige, Polen, Tyrkia, Somalia, Afghanistan, Kosovo, Frankrike, Russland, Kenya, Kongo, Syria og Pakistan, forteller kunstnerisk ansvarlig Dina Billington.
Resultatet er en rytme- og kulturfest av de sjeldne, her blir det umulig å ikke trampe takten!

12 nye numre
Det ligger mye jobb bak den flerkulturelle forestillingen, og ekteparet Billington har ikke hvilt på laurbærene siden fjorårets Flere Farger-suksess.
– Vi har lagt 12 nye numre til årets forestilling, sier Dina Billington, og så har vi spart de beste fra fjorårets konsert.
Ektemannen Ove fungerer som musikalsk ansvarlig, og som i fjor har de med seg Sara Stang Møller som koreograf.

Dobbelt så mange barn
I fjor var det 45 Os-barn som sto på scenen under Flere Farger-forestillingen. I år er hele 85 unger med på den flerkulturelle forestillingen, mer enn dobbelt så mange som i fjor. 
– Det er veldig mange barn å holde styr på, ler medinstruktør i Flere Farger Safia Abdi Haase.
Haase bidrar også med trommeakkompagnement på mange av numrene i årets forestilling. 

Kongelig sniktitt
Premieren på årets Flere Farger-forestilling går egentlig av stabelen onsdag neste uke, da er det duket for skoleforestilling på Brygga Kultursal. Men allerede på mandag vil Flere Farger-barna by på en liten forsmak på årets forestilling, med selveste Kong Harald som æresgjest. Kongen gjester nemlig Halden på mandag for å overvære innvielsen av Saugbrugs  sitt nye biogassanlegg. Flere Farger vil være et av underholdningsinnslagene under arrangementet.
– Innslaget varer i 6 minutter, forteller Dina Billington, og vi tar sikte på å ha med alle 85 barna på scenen så fremt det lar seg gjøre.

2

Mange forestillinger
I år vil Flere Farger-barna by på totalt fem konserter. De fire første forestillingene er skoleforestillinger. Det blir lange dager for Os-barna neste uke. På torsdag blir det imidlertid mulighet for foreldre og andre å overvære den flerkulturelle konserten, klokken 18 går teppet opp for årets siste Flere Farger-konsert på kultursalen. 

Dette er en flerkulturell rytmefest som passer for hele familien, ta med deg barna og opplev proff  og engasjerende kulturfusjon av ypperste kvalitet!
Billetter kan kjøpes her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer