Hundrevis av kilo med potetsalat

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Bergstrøm kjøtt og delikatesse.

Bergstrøm Kjøtt- og delikatesse merker definitivt at sommervarmen har kommet. Pølsene går unna, men like viktig er tilbehøret til grillmaten. Visste du at sommermånedene er høysesong for potetsalat?

Unni Trollnes driver den tradisjonsrike butikken i Halden, og forteller om hektiske sommerdager i pølsemakeriet og butikken.
– Det er deilig med sommer og vi er veldig glade for at haldenserne også er glade i sommermat. I sommermånedene lager vi mellom 600 og 800 kg potetsalat hver eneste uke, forteller hun.
Håndverksarbeid står høyt i bedriften, og potetsalaten lages selvfølgelig fra bunnen. Er du nysgjerrig på hva den inneholder, bør du følge med nå.
– Dressingen i potetsalaten vår inneholder vår egen majones, matfløte, løk, gressløk, salt og litt sukker. Dette blandes godt sammen før vi tilsetter kokte moste poteter, forklarer hun.

IMG_20531

Unni er opptatt av at folk skjønner hvorfor potetsalaten til Bergstrøm Kjøtt- og delikatesse koster litt mer enn andre potetsalater. Her finnes ingen store industrimaskiner, pakkemaskiner og andre ting som roboter tar seg av.
– Vi lager 50 kg potetsalat ad gangen i blenderen vår, så det blir mange omganger om dagen. Deretter pakkes den for hånd, og er klar for butikken. Vi vil gjerne at folk skal forstå at det er mye tid og arbeid bak hvert produkt.

IMG_4921

Potetsalat egner seg godt sammen med flere ting og Unni deler gjerne noen tips.
– Spekemat er populært på sommeren. Det er deilig kosemat man kan spise utover kvelden. På våre spekefat bruker vi mye godt, deriblant vår egen spekeskinke, sier hun og viser oss eksempler på delikate fat. På fatene finner du som regel fenarull, fårepølse, rødvinspølse og sognemorr og de pynter selvfølgelig med fersk god frukt.
– Eggerøre er viktig til spekemat. Vi er rause og regner 3 store egg pr pers. Når folk bestiller mat hos oss, vil vi de skal bli mette og fornøyde. Du får også med godt brød, smør og flatbrød, forklarer hun.

11040505_878981368826380_4810584376146197837_n

Sommeren er tiden hvor man ”mumser” mat, og potetsalaten kan være en god følgesvenn til mye. Det kan for eksempel være som tilbehør til grillmat, ved siden av lørdagskyllingen, sammen med en stekt karbonade eller på en deilig loffskive fra Motz med sprø løk og roastbeef.
– Jeg vil gjerne inspirere folk til å bruke produktene vi lager. De er hjertelig velkommen innom butikken for å handle og få med noen tips på veien. I tillegg leverer vi til alle dagligvarebutikkene i Halden, så det skal være enkelt å få tak i våre varer, avslutter Unni og haster videre til neste runde med potetsalat som skal lages.

***

Hver måned vil Unni Trollnes, eier av Bergstrøm Kjøtt og delikatesse, ha et innlegg på www.kandusi.no
Her vil du bli bedre kjent med bedriften, tradisjonene bak det de lager, oppskrifter og mye annet spennende.

Kommentarer

kommentarer