En unik dag med figurteater

Tekst: Halden teaterskole, ved Sara Elisabeth Stang Møller.

Lørdag som var holdt Halden Teaterskole gratis workshop i figurteater, og stemningen kunne ikke beskrives som noe annet enn god; på innsiden av lokalet satt det spente barn med hver sin dukke tredd over hånden, klare til å gi den liv. Og de var ikke vonde å be…

”Da er det de to neste sin tur!”, erklærer instruktør og dukkemaker Daniel, og to av barna spretter opp fra bakken. Bærende i hendene har de både sin helt egenlagde dukke, og en haug med rekvisitter. De stormer mot scenen, spesielt plassert der for anledningen; et stort og vakkert piano.

De to barna får på seg mikrofoner og setter i gang med å spille ut en liten scene, mens de andre barna ler så det holder. Alle får de muligheten etter tur, to og to sammen. De leker seg frem til en historie og formidler den med stor innlevelse gjennom dukkene. Historiene skapes på stedet, og med litt hjelp og noen gode ideer fra sidelinjen, tar det hele form på magisk vis.

”Da er det straks visning!”Denne gangen er det Håkon, dramapedagog, som tar til ordet. Elevene samler seg spent rundt ham og Daniel. De siste instruksene blir gitt, og så er de klare.

Foreldre og bekjente kommer inn døren, tar plass på hver sin stol, og drar frem kameraene. Så begynner det; elevene viser stolt frem hva de har lært og laget i løpet av dagen, og man ser både smil og latter hos publikum. Det er tydelig at elevene koser seg, og synes det er stas å få opptre på en litt annerledes måte. Dukkene får vist seg fra sin beste side, innrammet av den helt spesielle scenen. Til slutt kommer de alle frem og bukker.

Det som ble vist den dagen var et resultat av en to og halv times økt, stappet med kreativitet og skaperglede. Barna fikk muligheten til å lære å lage sin egen dukke, hvordan de fikk den til å leve, og til slutt hvordan de kunne skape en historie med den og formidle den til andre.

En litt annerledes, og ganske så unik lørdag.  

Lyst til å lære mer om figurteater? Halden Teaterskole starter opp nytt kurs i figurteater allerede førstkommende mandag!

For påmelding, priser og mer informasjon, se: www.haldenteaterskole.no.

Kommentarer

kommentarer