En hel uke med dans!

Hele denne uka har spretne dansebarn danset seg gjennom dagene på Halden danseskoles dansecamp på Kulturhuset.

En hel uke fylt med dans har det blitt. Eller, to hele uker med dans har det faktisk blitt til sammen. For Halden danseskole arrangerte jo faktisk dansecamp i den andre enden av sommerferien også. To uker med kreative krumspring i Kulturhusets mange øvingsrom, med en stor forestilling for foreldrene som sluttpunkt fredag ettermiddag. I morgen skal denne ukas dansebarn få vise det de har jobbet med hele uka.

Lunsjen tar de selvfølgelig ute! Og pauser får de naturligvis ha ganske ofte, for hett blir det jo, å danse innendørs i sommervarmen. Med jevne mellomrom fylles trappeoppgangene med lyden av glade barnestemmer og mange trampende bein – på vei ut for å lufte seg litt.

Runa, Synne og Carlos har kost seg på dansecamp hele uka. Ikke bare har de lært seg nye koreografier, men de har fått nye venner også.

Runa, Synne og Carlos har blitt kompiser i løpet av danseuka på Kulturhuset.

Hvordan er det å være på dansecamp?

– Gøy! sier Synne.

– Det er jo veldig fint at noen arrangerer sånne ting som dette, sier Carlos, det er så fint å lære seg en dans på en uke og så få vise den frem for foreldrene. Det synes jeg er gøy.

Carlos er allerede en rutinert danser, han har nemlig danset på Halden danseskole siden han var seks! De siste tre årene har han fokusert på stepp, men til høsten blir det etter all sannsynlighet også moderne dans på Carlos.

Carlos løftes i ett av numrene dansegruppa øver på.

Runa har ikke danset så mye, så for henne er dansecamp nytt og spennende.

– Det er kjempegøy, sier hun. Jeg spiller egentlig fotball til vanlig. Men mamma og pappa sier jeg burde begynne på dans også siden jeg er så spretten i kroppen!

Runa svinger seg på dansegulvet.

Synne har danset siden hun var tre år, og har danset på danseskolen i flere år. Hun går på ballett, men etter skoleferien skal hun begynne på moderne dans også.

Synne, Runa og Carlos har blitt kjent gjennom danseskolens dansecamp.

– Jeg hadde aldri snakket med Runa før dansecamp, forteller Synne. Det er gøy å bli kjent med nye folk.

Synne øver på en av dansene de skal fremføre for foreldrene på fredag.

Denne uka er det moderne dans og jazz som står på agendaen. Barna terper på dansetrinn og formasjoner, og de er jammen flinke! På sidelinja følger dansepedagog og administrativ leder for Halden danseskole, Sara Stang Møller, nøye med.

– Så flinke dere er, roper hun og klapper i hendene.

På fredag gjelder det, da sitter alle foreldrene spent i storsalen og venter, og da må koreografien også sitte. Men vet dere, jeg tror det skal gå ganske så fint jeg. Disse barna kunne nemlig rutinene allerede på onsdag, jeg har sett det med egne øyne. Lykke til, dansebarn, dans fletta av dem!

 

 

Kommentarer

kommentarer