En hel dag med korsang

Lørdag kommer 11 Østfoldkor til Halden for å synge når Halden damekor og Østfold sangerforbund inviterer til årets sangerstevne. For å markere dagen ekstra vil koristene gå i prosesjon gjennom byen. Ta dere en tur til byen på lørdag, og klapp dem frem langs ruta!

Lørdag 25. mai vil vakker korsang klinge over sydsiden når over 300 sangere fra 11 Østfoldkor møtes for å synge og feire hverandre i fylkesstevnet for 2019. Jeg tok meg en tur på Haldens damekor siste øving før det store stevnet på lørdag for å høre om de var i rute. Koristene sitter bøyd over notene og er akkurat i ferd med å kaste seg over et vanskelig parti når jeg går inn døra til musikkrommet på Rødsberg.

-Lukk øynene og finn tonen, sier dirigent Svein-Gerhard Soma Hordnes til koret sitt.

Damene lukker lydig øynene og synger. Så er det på tide med en liten kaffepause. Gro Ohlgren kommer bort til meg.

Er dere klare for stevne?

-Ja, svarer Gro, som sitter i arrangementkomitéen for stevnet, vi begynner å bli klare nå. Det skal bli moro. Vi må bare få denne siste sangen til å sitte skikkelig!

Startskuddet for sangerstevnet på lørdag går allerede klokken 10. Da åpner Halden damekor stevnet med en velkommen-sang, skrevet av Gro Ohlgren. Dernest følger noen timer med medaljeutdeling og taler. Ordfører Edquist er på plass med noen ord til koristene i salen.

Korist Wenche Nilsen er leder for både Østfold sangerforbund og Halden Damekor, samt sjefen for stevnekomitéen. Hun ser frem til stevnet på lørdag.

-Vi har så mange flinke folk som hjelper til med dette, hele koret stiller opp. Det er jo ikke noe problem å arrangere stevne når man får så mye god hjelp.

Dirigent Svein-Gerhard føler seg også klar for lørdag.

-Vi ligger ganske bra an. Det er en innsats på denne siste låten som er vanskelig. Men jeg føler at vi er klare nå. Og stevnet blir alltid bra når det legges til Halden, disse damene arrangerer veldig fine stevner.

For å markere stevnet vil samtlige kor gå i prosesjon fra Brygga kultursal, opp til nordsiden og tilbake. Det blir over 300 korister det, som skal gå under faner og flagg fra Brygga kultursal og gjennom byen. Avmarsj er klokken 13.15, og koret vil gå over gangbroa og opp Svenskegata og rundt parken, så snur de og går gågata ned til kultursalen igjen. Med seg har de Halden Janitsjar, Halden skolemusikkorps og Halden Drum Corps. Det blir liv i gågata altså!

-Det hadde jo vært hyggelig om det sto litt folk langs ruta, sier Gro.

Der har vi oppfordringen dere! Kom og se korps og kor gå i prosesjon gjennom byen på lørdag!

Halden Drum Corps vil lede an prosesjonen på lørdag. Foto: Ellen Midtfjeld.

Klokken 15.30 starter festkonserten i kultursalen. Her vil fem av de elleve korene synge sine innøvde numre. Konserten er åpen for alle, så det er bare å komme ned og høre vakker korsang for den som vil! Klokken 17 skal de resterende seks korene synge kirkelige sanger i Immanuels kirke. Også denne konserten er åpen for alle! Halden damekor skal synge tre sanger i Immanuels kirke på årets sangerstevne.

-Vi skal synge Jeg er verdens lys, Were you there og Precious Lord forteller Svein-Gerhard.

Korene skal sågar bedømmes for sin innsats på lørdag, kritiker Kjetil Ertresvåg skal overhøre samtlige innslag og gi tilbakemelding til korene.

-Det blir jo som en eksamen, sier Svein-Gerhard. Kjetil Ertresvåg er streng men rettferdig. Det er fint å få tilbakemelding, da har vi noe å jobbe videre med.

Etter at korene har fremført sine numre blir det konsert med Onkel Tuka i kultursalen.

-Her blir det også mat og drikke, forteller Wenche, og sosialt samvær for korene.

Foruten Halden Damekor skal disse korene delta i årets stevne:

Fagforeningens Mannskor Sarpsborg

Sarpsborg Damekor

Greåker Mannskor

Borgen Sangkor

Kom og Syng-koret

Barne og Ungdomskoret Toneklang

Fredrikstad Damekor

Moss Damekor

Fredrikstad Mannskor

Gjestekor fra Halden i år er PicoCanto.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer