– En fin måte å møte mennesker på

Lørdag 5.desember markeres den internasjonale frivillighetsdagen over hele verden. Halden har mange som jobber frivillig for lag, foreninger og på arrangementer. Roger Dybedahl er en av dem.

Roger Dybedahl er et kjent ansikt for de som er innom Frivilligsentralen eller som har besøkt arrangementer som Allsang på Grensen. Han er kjent for å stille opp til alle døgnets tider for mange.
– Det begynte i 2005, da hadde jeg arbeidspraksis ved Rockehuset. For å lære mer om hva ungdommene bedrev tiden med når det ikke fantes tilbud til dem gikk jeg med i Natteravnene, forteller han. Dybedahl erfarte raskt at det var en fin og hyggelig måte å møte mennesker på samtidig som man gjorde nytte for seg. Gjennom Natteravnene kom han i kontakt med Frivilligsentralen og Wenche Erichsen. Derfra var veien kort til å begynne som frivillig på Allsang på Grensen.
– Jeg var publikum på alle Allsang-innspillingene de tre første årene. Det fjerde året begynte jeg som frivillig. Der har jeg vært siden det, med gul vest i backstageområdet. Enten som parkeringsvakt for vip’ene, sperrevakt bak scenen eller vakt utenfor artistgarderobene, forklarer han.
– Den som ikke har vært på Fredriksten festning når sola står opp klokka tre en skikkelig god sommermorgen har aldri opplevd festningen…

10440911_10152586211668023_7411469785942707378_n

Dybedahl liker mangfoldet i arbeidsoppgaver man får som frivillig og alle menneskene man møter.
– Man møter mennesker man ellers ikke ville møtt. Samtidig som jeg kan være en god ambassadør for byen vår, det er en fin følelse.
Han har hatt mange spennende opplevelser som frivillig, og noen ganger skjer det ting av den mer minnerike eller skumle sorten.
– En natt som Kulturnatta ble arrangert satt jeg vakt på Konservativen. Jeg ble plassert i en stol i gangen i første etasje, og plutselig ved firetiden på natta hørtes et brak fra Rosenlundsalen i andre etasje. Når jeg kom opp var det ingen der, lokalet var tomt….

1378642_247521278732514_1182458930_n

Dybedahl har vært med på mange små og store arrangementer. Han mimrer tilbake til konsertene med Andrea Bocelli og Leonard Cohen på festningen.
– Før konserten med Bocelli fikk jeg en telefon fra Wenche Erichsen på Frivilligsentralen, de trengte noen som kunne passe på noe utstyr. Under hele uka med rigging til konserten satt jeg nattevakt i tillegg til noen timer på dagtid.  Det var intenst. – Men det var også enormt spennende å se en av Europas største mobile ute-scener gjøres klar til konsert, forteller han.
Før konserten med Leonard Cohen sto han trafikk-vakt i krysset ved Iddeveien/Generalveien. Dybedahl er ikke en person som lett lar seg stresse, men alle haldensere som var i området før dette arrangementet husker antageligvis køen.
– Å kjenne stresset bre seg når man får høre at det er saktegående kø helt ut til Ingedal på E6 er spesielt. Men man bretter opp ermene, smiler bredt og henviser til riktig parkeringsplass.

Dybedahl ser tilbake på det han har fått oppleve med stor glede, og ser frem til alt han skal være med på med stor forventning.
– Det er som sagt de gode møtene mellom mennesker som gjør frivilligheten til noe godt for meg. I tillegg er det fint å kunne bidra med litt av tiden sin til at lag og foreninger får kroner i kassa.
Sommeren er høysesong for frivillig arbeid i Halden, arrangementene kommer på rad og rekke.
– Tons of Rock, Allsang, diverse sykkelritt og kanskje enda mer. Spiller egentlig ingen rolle hva det er, for i sommerhalvåret er Fredriksten festning mitt paradis…

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer