Den gode fiskesausen

Nå oppunder jul – og under julefeiringen er det mange av oss kjøttetere som gjerne serverer et godt fiskemåltid.
Og til et godt stykke fisk hører en spisset saus til.
Glem melposen. Hos meg er den bare frem nå jeg lager julesaus for ribbe – og beslektet svineri.
Altså til en god fiskesaus:
Du tager to-tre begere med creme fraiche (ikke lett).
Legg dem i kjelen. Knus to-tre fiskekraftterninger i en morter.
Rør det inn i det som begynner å ligne på en saus,
Ha så i et glass hvitvin.
La dette så koke litt under omrøring.
¨Smak så sausen til – i forhold til hvor mange mennesker som skal spise. Sausen skal ikke bare smake hvitvin – og absolutt ikke være for salt.
Server gjerne fisken med saus, overstrødd med håndpillede reker. Sausen passer både til torsk og laks.
Har du for mye saus? Det får du aldri.
Men synes du at du har laget masse, så putt restene i kjøleskapet.

Sausen er meget holdbar.

Artie Schock

 


Artie Schock – hvem er det?
Det er meg! Jeg har stjålet min egen signatur fra en glad og arbeidssom epoke  – fra dengang jeg skrev ukentlig matspalte i Morgenbladet på 1970-tallet.Det hendte at disse epistlene ble lange. Det er ikke meningen – når Artie Schock nå er nyfødt. 
Artie er altså Sverre – noen ganger med etternavn Stang, sønn til Frua.

(Illustrasjon: Håkon Holm Breda)

 


Kommentarer

kommentarer