Dansens dager i Halden

I april markeres Dansens dager verden over. I Halden blir dansen feiret lørdag 27. april, med både workshops, flash mob, forestillinger og dansekveld!

På verdensbasis feires Dansens dag den 29. april, det er faktisk en internasjonal feiring etablert av Unesco. I Norge har man valgt å etablere konseptet Dansens dager, og feire dansen flere dager til ende. Her i byen er det lørdag 27. april som blir dansens bursdag!

– Dansekunst i Østfold er samleorganet for Dansens dager i Østfold, forteller prosjektleder for Dansens Dager i Halden, Sverre Magnus Heidenberg.

Sverre har vært primus motor for den lokale utgaven av Dansens dager i åtte år. For ham er det viktig å markere og promotere dans som kunstform, men også å samle miljøet.

– Vi er mange som driver med dans i Halden, og det er utrolig koselig å samle dansemiljøet i byen rundt et sånt prosjekt.

I Halden er det følgende dansegrupper og skoler som samarbeider om Dansens dager: Danseloftet, Halden kulturskole, Østfold dansekompani ungdom, Halden danseskole, Strömstad kulturskole, Kom og Dans og Fargespill.

– I tillegg så har vi noen profesjonelle dansegrupper inne, forteller Sverre. I år er det Oslo Tap Crew og Panta Rei.

Dagen markeres med workshops og forestillinger på henholdsvis Halden kulturskole og Kulturhuset, og avsluttes med dansekveld med Kom og dans i Sparebanksalen på BlackBox. Slik ser programmet ut:

DANSEKURS
KL.: 11:00
HKH – Sal 1 : Jazz / 1. – 4. trinn
HKH – Sal 2 : Barnedans / 4 – 6 år
HKS – Sal 3 : DanceArt – Video / 10+
KL.: 12:00
HKH – Sal 1 : HipHop / 1. – 4. trinn
HKH – Sal 2 : Stepp / 12+
HKS – Sal 3 : DanceArt – Video / 10+
KL.: 13:00
HKH – Sal 1 : BoysOnly / 1. – 4. trinn
HKH – Sal 2 : Moderne / 12+
HKS – Sal 3 : Ladies Only / 18+
KL.: 14:00
FLASHMOB & DANSEVIDEO
Halden Kulturskole
KL.: 15:00
DANSEFORESTILLING
Halden Kulturhus
KL.: 16:00
GRATIS DANSEKURS : LINEDANCE
BlackBox – Sparebankesalen
Kl.: 19:00
DANSEKVELD
BlackBox – Sparebankesalen
Med: Kom og Dans

Dansens dager åpnes av ordfører Fredrik Holm 10.45!

Arrangørene! Fra venstre: Ewelina Sobieraj (Halden kulturskole), Vilja Stensrud (Danseloftet), Anne Kloster (Kom og Dans), Marianne Wallin (Danseloftet), Jan Ekenes (Kom og Dans) og Sverre Magnus Heidenberg fra Halden danseskole. Foto: arrangør.

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer