Dans og skuespill i skjønn forening

Tirsdag og onsdag kan haldenserne få bivåne nok et spennende samarbeid mellom Halden teaterskole og Halden danseskole! Denne gangen setter de opp en deilig absurd og visuelt flott Alice i Brygga kultursal.

I fjor samlet teaterskolen og danseskolen seg om forestillingen Jungelboken i Brygga kultursal. Denne gangen har de valgt å lage en forestilling basert på en drøyt 160 år gammel barnebokfortelling, nemlig Alice i Eventyrland.

Alice (Åse Valero Kjerkreit) har ramlet ned i Drømmeland.

I denne fortolkningen av Lewis Carrolls klassiker er Alice en undertrykt datter, et offer for en kontrollerende og dømmende mor. Derav trangen til å flykte fra virkeligheten. Alice «forsvinner inn i sin egen verden», som moren beskriver det. Hun faller, og våkner opp i drømmeland.

Alice er aldri bra nok for moren (Kornelia Melsæter).
Alice møter den gale Hattemakeren i Drømmeland, gestaltet av Fiona Woodburn i steampunk-outfit.

Deler av handlingen fortelles via dialog, deler via dans. En spennende kombo, som klarer å bevare den absurde og eventyrlige stemningen i den opprinnelige historien.

Én etter en dukker de opp, karakterene vi kjenner fra Alice-universet: Den gale Hattemakeren, Cheshire-katten og den søte og uskyldige kaninen. Hattemakeren spilles på sikkert og vittig vis av multitalent Fiona Woodburn. Fiona behersker de fleste dansestiler, samt både skuespill og sang. Åse, som gestalter Alice, har også flere kulturelle bein å stå på.

Multitalentet Fiona.
Åse kan både steppe, danse ballett, synge og spille skuespill!

Skuespillerbarna- og ungdommene på scenen får vise hva de har lært på teaterskolen, de leverer replikker og gjøgler, og fører handlingen fremover på sikkert vis. Dansebarna, som forteller sin del av historien i mellom skuespillertablåene, er alt: Søte. Kule. Imponerende. Gørflinke. Ikke minst er de bidragsytere til en visuelt vakker forestilling, som er en fryd for øyet!

Flinke Lily Marie Løvhaug Heidenberg spiller kaninen i Alice. Lily har også flere bein å stå på, med både komisk anlegg og dansetalent. Her blir hun rett og slett torturert med en klokke, av dronningens knekt (Tarjei Grønning)
Kjempemorsomme Bobby og Bernt, aka Edvard og Anton Fast Jørstad.
Kul katt: Eira Mercedes Westby.

Hjerterdronningen står særs støtt på scenen, Kornelia Melsæter både synger flott og spiller med overbevisning og treffsikkerhet.

Kornelias dronning er gal, men genial!

I denne varianten av historien er det Alice som til slutt blir dronning av Drømmeland, når den onde Hjerterdronningen endelig er styrtet. Men Alice forstår at hun har ting hun må ordne opp i «oppe» i virkeligheten, så hun ber Hattemakeren om å forpakte tronen når hun drar hjem.

Sverre Magnus Heidenberg dukker også opp som en eh.. litt enkel vaktsoldat.
Morsomme Tarjei spiller Hjerterdronningens knekt.

Alice tar et oppgjør med moren sin, som faktisk tar til seg datterens tilbakemelding. Eller gjør hun det? Et lite blikk fra moren helt på slutten får oss til å lure. Kanskje det er umulig å forandre folk? Men! Alice har uansett vist seg kapabel til å kjempe for seg selv og sitt selvverd, hun har funnet sin indre stemme og står støtt. Så jeg har trua på Alice allikevel jeg.

Alle foto: Johannes Granseth

 

SKUESPILLERE:

ALICE Åse Valero Kjerkreit

DRONNINGEN / Kornelia Melsæter

KNEKTEN / Tarjei Grønning

KANINEN / Lilly Marie Løvhaug Heidenberg

HATTEMAKER / Fiona Solli Woodburn

KATTEN / Eira Mercedes Westby

BOBBY / Edvard Fast Jørstad

BERNT / Anton Fast Jørstad

FANGE 1 / Selma Solli Woodburn

FANGE 2 / Amanda Fast Jørstad

VAKT / Sverre M. Heidenberg

 

PRODUKSJONSTEAM:

REGI & MUSIKK Kristoffer Nicolaysen

REGIASSISTENT & MUSIKK Kornelia Melsæter

DANSEKOORDINATOR & INSPISIENT Rebekka Undrum

REKVISITØR Mona Therese Løvhaug

PRODUSENTSverre Magnus Heidenberg

DANSEPEDAGOGER Rebekka Undrum, Mari Marie Øinæs Nyvoll, Sverre M. Heidenberg, Mali Paulsen, Eva Myklevold-Bøhn, Iselin Hansen

INSPISIENTASSISTENT Mari Marie Øinæs NyvollL

YSTEKNIKER & LYSDESIGN Espen Grønvold

LYDTEKNIKER Ole-Martin Nilsson

KOORDINATOR Ronja Dørdal, Eva Myklevold-Bøhn, Iselin Hansen, Mona Therese Løvhaug

FOTOGRAF Johannes Granseth

 

 

Her kan du kjøpe billetter til forestillingen!


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer