Brettspill på Grensen Burgerbar

Høsten er brettspillsesong! Ta deg en tur på Grensen Burgerbar tirsdag neste uke, og bli med på årets første Brettspilling på Grensen.

– Det er hyggelig å ta brettspillet med ut fra stua og inn i en mer sosial setting, sier initiativtager til Brettspilling på Grensen, Aasmund Kaldestad.

Han er en av femti registrerte facebook-medlemmer i Halden Brettspillklubb, hvorav et knippe samles over et brettspill eller fem i ny og ne. Når det var på tide å finne seg et nytt møtested for klubben syntes Aasmund Grensen Burgerbar var et naturlig samlingspunkt for brettspill.

– Grensen har en fantastisk beliggenhet, sier han, og så er lokalene veldig egnet for brettspillsamlinger.

Aasmund forklarer Emilie (i midten) og Lene reglene i spillet «Ticket to ride».

Burger og Brettspill

På Grensen Burgerbar er det allerede en brettspillsamling til disposisjon for restaurantens gjester. Eierne av burgerrestauranten, Emilie Langbråthen og Lene Henriksen, synes det er flott at brettspillerne nå skal komme jevnlig til burgersjappa deres.

– Vi synes jo det er veldig koselig med brettspill, sier Lene, det passer veldig godt inn i konseptet her hos oss!

Jentene spiller gjerne brettspill selv også, kanskje ikke i den utstrekning Aasmund bedriver, men dog.

– Jeg tror jeg skal stå i baren på brettspillkveldene, sier Emilie, jeg blir nemlig veldig sinna hvis jeg taper. Selv om det bare er Ludo.

Lene nikker. Det trenger ikke være mer avansert enn Ludo før hun blir engasjert heller. Men jentene er enige om at burger og brettspill er en bra kombo.

– Ja, vi må jo ta en burger også, når vi er her, legger Aasmund til, vi satser på at burger blir et fast innslag på brettspillkveldene.

Ludo og Kampen om Fredriksten

Ludo og monopol er selvfølgelige innslag på brettspillkveldene. Men man kan også få bryne seg på mer strategiske spill.

– Vi snakker om spill der du definitivt bør lese bruksanvisningen før du går løs på det, sier Aasmund.

Kanskje snakker han om det spillet han selv var med å utvikle: Kampen om Fredriksten? Han begynner ivrig å forklare meg spillereglene, jeg prøver å holde tritt. Aasmund klør seg litt i hodet.

– Det er ikke et komplisert spill altså, men det lar seg vanskelig forklare sånn i en fei. Man bør rett og slett bare prøve å spille det.

Kampen om Fredriksten er spillet som forteller historien om hvordan festningen ble bygget. Intrikat og vakkert utformet, og spekket med lokal historie. Ulike hendelser tar spillerne skritt for skritt gjennom historien fra 1675 og frem til 1718. For da datt’n.

Kampen om Fredriksten. Må spilles.

Spennende spillmarked

På brettspillkveldene vil de frammøtte også bli introdusert for nye spill.

– Det er så mange flotte spill å få nå om dagen, sier Aasmund, før var de ikke så lett tilgjengelig men nå kan man få veldig mange bra spill i den lokale bokhandelen. Vi kan også formidle hvor man ellers får tak i de gode spillene, vi kjenner nettbutikkene og markedet ganske godt.

– Hva er nøkkelen bak et suksesspill?

– De beste spillene er relativt enkelt bygd opp, men har noe dybde. Som for eksempel Ticket to ride. Det er enkelt å forstå, og enkelt å sette seg inn i. Men det byr jo på noen strategiske utfordringer i sammenligning med Ludo for eksempel.

– Jeg liker elementet flaks i spill, legger Aasmund til, men jeg er også veldig opptatt av tema, hvis temaet fenger blir spillet fort spennende. Som for eksempel med Ringenes Herre-spillet, der spiller man seg jo gjennom hele filmen.

I spillet «Ticket to ride» skal man ikke synge Beatles, bare bygge togforbindelser mellom byer i Europa. Men det er ikke bare bare det.

Kom sammen og spill brettspill

Aasmund er opptatt av at terskelen inn på Grensen Burgerbar skal være lav på brettspillkveldene.

– Hovedpoenget er at folk skal kunne komme sammen og spille spill. Vi lærer gjerne nykommere spilleregler, folka våre kan jo disse spillene veldig godt.

– Det er jo lek for voksne dette, legger han til, og det kan vi jo trenge fra tid til annen.

Brettspill på Grensen er et gratis arrangement og avholdes annenhver tirsdag frem til 5. desember:

  1. september
  2. oktober
  3. oktober
  4. november
  5. november
  6. desember

Sjekk ut Halden Brettspillklubb på Facebook.

 

Kommentarer

kommentarer