Boktips til påsken

Påsken er høysesong for krimlesing. Vi utfordret Halden bibliotek til å komme med noen gode boktips for små og store. Den utfordringen tok de med strak arm!

De ansatte på Halden bibliotek anbefaler flere forskjellige krimbøker for voksne.

Stefan Ahnhem: Offer uten ansikt
“En sløydlærer blir funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den dødeligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Fabian Risk, etterforsker i Helsingborgpolitiet, blir trukket inn i etterforskningen. Den drepte er nemlig en av hans gamle klassekamerater. Snart blir det klart at morderen har flere ofre på listen.”

Jeffrey Archer: Fanget av fortiden
“Hvis Danny Cartwright hadde fridd til Beth Wilson dagen før, eller dagen etterpå, ville han ikke ha blitt arrestert og siktet for drapet på sin beste venn. Og når aktoratets vitner er en advokat, en populær skuespiller, en aristokrat og en fremgangsrik partner i et etablert firma, hvem vil tro på hans versjon av hva som hadde skjedd?”

Robert Galbraith: Når gjøken galer
“Da den vakre, men nedtrykte modellen, Lula Landry, faller i døden fra en snødekt Mayfair-balkong, antas det at hun har begått selvmord. Imidlertid har broren hennes sin tvil, og han får privatetterforsker Cormoran Strike til å se nærmere på saken. Strike er krigsveteran – såret både fysisk og psykisk – og tilværelsen hans er kaotisk. Saken gir Strike en økonomisk livline, men det følger med en personlig kostnad: Jo mer han dykker ned i den unge modellen komplekse verden, dess mørkere blir ting – og jo mer nærmer han seg den største fare …”

9788202433086

Paula Hawkins: Piken på toget
“Du kjenner ikke henne. Men hun kjenner deg. Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret
spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet.”

Clare Macintosh: Jeg lar deg gå
Er det mulig å flykte fra alt og starte på nytt? Det verst tenkelige en mor kan oppleve. Hun slipper hånden til den fem år gamle sønnen sin – som vil løpe til huset deres på den andre siden av gaten – da han brått og brutalt blir truffet av en bil. Bilen kjører fra åstedet, og lokalsamfunnet i Bristol er rystet. Alle snakker om ulykken.
Hvordan kunne dette skje? Hvordan kan noen leve med seg selv etter å ha latt livet av en fem år gammel gutt?”

Håkan Nesser: Levende og døde i Winsford
“En kveld i november ankommer en kvinne byen Winsford på Exmoor i sydvestre England. Hun bosetter seg i et avsidesliggende hus ute på heiene sammen med hunden sin. Hun oppgir ikke sitt egentlige navn, og hvorfor hun har ankommet, er høyst uklart. Hun bruker dagene til å vandre rundt i den tette tåken og snakke med villhester. Hun har bestemt seg for å overleve hunden sin. Kvinnen har en fortid og en historie.
Selvfølgelig har hun det. Men er det noen som leter etter henne? Og hva har hendt med mannen hennes? Er han i live? Hvem er han egentlig? Og hva skjedde i Marokko for tretti år siden?”

Ann Rosman: Fyrmesterens datter
“Under restaureringen av fyret Pater Noster på den lille øya Hamneskär utenfor Marstrand dukker det opp et lik, innemurt i potetkjelleren. Rettsmedisineren tror det har ligget der i 40 år. Karin Adler ved kriminalpolitiet i Göteborg blir tilkalt.”

Peter Swanson: De som fortjener det
“Ted og Lily møtes tilfeldig i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne.
Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.”

9788202486235

Alle omtalene av krimbøkene er hentet fra forlagenes sider.

På barneavdelingen finner du blant annet disse spennende og populære krimseriene.
Martin Widmark: LasseMajas detektivbyrå
Jørn Lier Horst: CLUE-serien
Hagerup & Hagerup: Mesterdetektiven Tim & co
Bjørn Rørvik: Bøkene om Purriot

Dessuten Bobbie Peers: Luridiumstyven – spennende om William Wenton – verdens beste kodeknekker – han bare vet det ikke ennå…

– Dette er bare noen få eksempler, vil du ha noe annet, gjerne også noe annet enn krim – har biblioteket utrolig mange  gode bøker som venter på lesere, forteller de ansatte på biblioteket.

Halden bibliotek har følgende åpningstider i påsken:
Lørdag 19.mars: 11.00-15.00
Mandag 21.mars:  11.00-15.00
Tirsdag 22.mars:  11.00-15.00
Onsdag 23.mars:  10.00-12.00
Torsdag 24.mars: Stengt
Fredag 25.mars:   Stengt
Lørdag 26.mars:  Stengt
Søndag 27.mars: Stengt
Mandag 28.mars: Stengt

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer