Åpen prøvesang

Når har du sjansen til å prøve deg! Østfold Operakor ønsker å fylle på med nye stemmer, og arrangerer derfor prøvesang på Fredriksten festning torsdag 12.mai 2016.

I 2009 ble det bestemt at Opera Østfold skulle ha sitt eget faste operakor. Da ble Østfold Operakor opprettet slik det fremstår i dag. Koret består nå av 50 medlemmer bosatt på Østlandsområdet, hovedsakelig i Østfold. Koret innehar de tradisjonelle stemmene som sopran, alt, tenor og bass. Vigdis Djupang er kormester.

Å synge i et operakor stiller helt andre krav enn å synge i mer tradisjonelle kor. Det kreves spesielt at du liker å stå på scenen, gjerne iført kostyme. Operakoret er en viktig del av det som skjer på scenen og det totale uttrykket i de store oppsetningene på Fredriksten festning. Koret har det hektisk i forkant av oppsetningene med innøving av tekst, og ikke minst på intense prøver der de innstuderer det teatralske uttrykket.

Du må ikke ha kjennskap til opera for å kunne prøvesynge.

Er du fortsatt ikke skremt – så er det bare å sende inn en søknad om å få bli med på prøvesang. Skriv litt om deg selv, om din sangerfaring og om hvorfor akkurat du ønsker å være med i koret. Send søknaden til: akselberg@operaostfold.no

Teksten er levert av Opera Østfold.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer