Amcar i hjertet

Når KanDusi møter amcarfotograf Rune Gråbein Svendsen vil vi vite hva som driver han som fotograf.

Hver onsdag fra tidlig mai til sen september finner du Rune med kameraet sitt på Fisketorget i Halden. Da er det Halden cruise night, og Fisketorget fylles av amcarer og folk fra fjern og nær.

Rune har vært engasjert i amcar-livet i rundt ti år, og han fotodokumenterer det meste.

Rune fanget i action av foto-kollega Bjørn Hammerseth.

Rune er medlem i Halden Street- og Cruising club. Amcarklubben arrangerer ikke bare Cruise night, de har andre tilstelninger også. Da er også Rune på plass med kameraet sitt. Fotointeressen har han hatt fra barnsbein av og husker godt det startet med et polaroid kamera. I ettertid har det blitt både mobiler med kamera og lommekamera. Men det var først da han fikk sitt første speilreflekskamera at han ble helt hektet på foto.

-Jeg tar bilder av alt, forteller Rune. Mennesker, natur, dyr og arkitektur, men det som faller hjertet mitt nærmest er biler. Og da er det ikke nye biler, men gamle amerikanske biler.

Halden Cruise night! Foto: Rune Gråbein Svendsen.

Biler med sjel

Når vi spør om han kan forklare hva som er så fascinerende med amerikanske biler , får vi motspørsmål:

-Har du noen gang sett hvordan er nypolert perfekt amerikaner skinner i sola? Har du hørt lyden under panseret? Jeg blir iallefall blank i øya av å se noe så vakkert.

Så det er lett å forstå at Rune er over gjennomsnittet intressert i amcar. For ham er det også vel så viktig med menneskene som følger med bilene. Levemåten de har med glattsleik i håret og myggjagere. Selv om Rune ikke eier sin egen bil med sjel enda, er drømmebilen hans en Mercury Monterey 1949-modell.

Denne fotodokumentasjonen Rune gjør, settes pris på av både haldensere og de utenbys fra. Han får en hel mengde gode tilbakemeldinger, og er han litt seint ute med redigeringen av bilder en onsdag – ja så ruller meldinger inn med etterlysninger.

-Det er veldig givende at folk setter pris på bildene mine, sier Rune.

Foto: Rune Gråbein Svendsen.

-Folk i amcarmiljøet bruker ofte bildene mine til forsider og lignende, og det gjør at jeg føler meg satt pris på. Det er en god følelse.

-Det beste med Halden er amcar, sier Rune. Det er et miljø jeg tror aldri vil dø ut her i byen, for det tilføres nytt blod hele tiden.

Sjekk ut galleriet med Runes fine bilder her:

Forsidefoto: Nina Røsnæs.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer