kanDusi

Ytring: Ordførerens arroganse

Jeg reagerer på ordførerens oppførsel i forbindelse med Fridtjof Dahlen fra SVs interpellasjon, om situasjonen i skolene våre.

Den ble satt opp på sakskartet på kommunestyremøtet i juni. Men møtet ble langt og omfattende og saken ble utsatt til neste kommunestyremøte over ferien. Den 8. september var interpellasjonen satt opp på nytt, men igjen avslo ordføreren å behandle saken.

Gruppeleder Arve Sigmundstad – Arbeiderpartiet ba om ordet til forretningsorden, men ble avfeid av ordføreren med at «Det er ikke flere saker …», uten at møtet var avsluttet.

Kommentarene som ordføreren har gitt i ettertid gjør meg litt oppgitt.

Først skriver han at interpellasjonen er satt på sakskartet takket være at ordføreren var «i godhjørnet i juni», da han nå definerer interpellasjonen heller som en forespørsel.

Videre skriver han at det egentlig er opp til de andre politikerne i kommunestyret, om interpellasjoner blir behandlet eller ikke. Dette utdyper han slik at politikerne må «fatte seg i korthet i andre saker», slik at det blir plass til interpellasjoner.

Det er vel ingen tvil om at ordførerens rolle er å lede møtet. Det hans plikt å disponere tiden slik at sakskartet blir gjennomført slik det er vedtatt.

Interpellasjonen inneholder kritiske spørsmål fra SVs side, men ordføreren kan ikke vri seg unna ved å utsette saken.

Vårt forslag er derfor at han setter saken lengre opp på sakskartet neste gang. Nå har han jo også fått god tid til å tenke på hva han skal svare.

Vi etterlyser en smule ydmykhet fra ordføreren overfor oss andre folkevalgte. Det er til det beste for samarbeidsklimaet i kommunestyret om han følger spillereglene og sørger for en mindre arrogant møteledelse.

Kirsti Brække Myrli
Arbeiderpartiet

Exit mobile version