kanDusi

Lanserer kakebok i mars

Elisabeth Holm har lenge vært kjent i hele Østfold som ”Frøken Holm med de fantastiske kakene”. I 2015 vant hun Kakekrigen på tv, og i 2016 tar hun ytterligere sats og lanserer sin egen kakebok.

Holm er mildt sagt begeistret over at det nærmer seg lansering av kakeboken.
– Jeg har lenge ønsket å lage en bok om baking. Jeg har et brennende ønske om at folk skal forstå at det kan være like enkelt å bake fra bunnen av som å kjøpe en ”posekake” på butikken, forteller hun. Hun er overbevist om at de fleste kan få en kake til å se ut som ”en million dollar” uten masse flott utstyr og rare ingredienser.
– Du trenger ikke å ha noe særlig kunnskap for å lage flotte kaker, så lenge du har en sikker oppskrift med gode, enkle forklaringer. Det gleder meg å se at folk som ikke trodde de kunne få til noe på kjøkkenet lykkes med litt hjelp.

Holm var på jakt etter et spesielt sted hun kunne ta bilder til kakeboken når hun fikk tips om Berby herregård.
– Jeg hadde aldri hørt om Berby, men ble nysgjerrig på stedet. Jeg prøvde å oppnå kontakt med noen på gården, men lyktes ikke. Det ble derfor til at jeg satt meg i bilen og kjørte de femti minuttene det tar fra Sarpsborg. Heldigvis ble det ikke en bomtur, sier hun.
Hun ble raskt sjarmert av stedet og bitene begynte å falle på plass.
– Når jeg kikket gjennom vinduene på husmorskolen mistet jeg nesten pusten av hvor fantastisk det så ut der. Og jeg var så heldig at jeg fikk lov til å låne gården i ukesvis.

Alle bildene i boken er tatt av Lise-Mari Stang Jacobsen.

November er tradisjonelt sett en kald periode, og det gjelder også i høyeste grad i kalde bygg på Berby som vanligvis ikke er i bruk. Det ble derfor noen utfordringer underveis i prosessen.
– Det morsomste, og mest utfordrende, var da jeg skulle sette sammen ”kronen på verket” i boka; en stor Croquembouche. Å jobbe med smeltet sukker for å lime sammen vannbakkelsene til denne kaka når det var 2-5 grader i rommet var ikke lett. Jeg måtte frem og tilbake til komfyren hvert femte minutt for å smelte sukkeret på nytt, forklarer Holm.
– Men resultatet ble fantastisk. Det er jeg ganske stolt over siden det var første gangen jeg prøvde meg på en slik kake!

Holm deler gjerne ut tips og råd, og er spent på mottagelsen boka får.
– Jeg har noen enkle tips jeg gir folk som spør hvordan de kan få et godt bakeresultat. -Les oppskriften nøye før du begynner å bake. -Finn frem og mål opp alle ingredienser før du gjør noe annet. -Bruk god tid, stress kan føre til et mislykket resultat.

Exit mobile version