kanDusi

– Jeg håper noen vil ta jobben

Halden kooperativ ble startet for et drøyt år siden. Ambisjonen var å starte en ordning der medlemmer kunne kjøpe kortreist økologisk frukt og grønt. Men så ble det helt stille og nå etterlyses det noen som kan ta over prosjektet.

I oktober 2014 møttes et titalls interessenter for å diskutere Halden kooperativ. En arbeidsgruppe med Jens Petter Berget i spissen ble nedsatt for å se på mulighetene, kontakte leverandører og organisere tilbudet.
De siste månedene har Berget forklart at det har vært jobbet i kulissene med å få organisert kooperativet. Men så ble det plutselig en vending i saken når Berget nå har fått ny jobb i Halden kommune.
– Jeg kan ikke lenger være organisator for Halden kooperativ. Jobben jeg har fått som leder av avdeling for samfunnsutvikling i Halden kommune tar alt mitt fokus, jeg kan ikke kombinere den med andre roller og oppdrag, forteller Berget.

Han mener at grunnlaget er lagt for Halden kooperativ, det er mye inspirasjon og systemer som kan hentes fra Oslo kooperativ.
– Jeg håper noen vil ta jobben med organisere kooperativet på nytt og finne en leder. Det er mange som har sagt de ønsker å være med. Nettsiden er så godt som ferdig og vi har et medlemsregister som kan tas i bruk. Hvem tar stafettpinnen og bringer kooperativet til en oppstart?

Halden kooperativ kan du lese mer om her.

Exit mobile version