kanDusi

Integrering gjennom kunnskap

Kunnskap er grunnlaget for demokrati, verdiskaping og velferd. Utdanning, forsking og innovasjon, og samspillet mellom disse, er avgjørende for å lykkes med omstilling, og for å nå målet om et grønnere og mer bærekraftig samfunn. Kunnskap er også nøkkelen som gjør det mulig for alle å skape seg et godt liv, og til å møte de utfordringene samfunnet vårt står overfor i tiden fremover.

Høyre i regjering har høye ambisjoner om å utvikle Norge som kunnskapsnasjon, og et av regjeringens hovedprosjekter er å gjennomføre et integreringsløft. Målet er at innvandrere i større grad skal delta i arbeids- og samfunnsliv. De som skal leve og bo i Norge, må være en del av store og små fellesskap i samfunnet vårt. Innvandrere er en ressurs og norsk arbeidsliv trenger mangfold. Derfor vil Høyre at flere innvandrere skal få formell kompetanse slik at de kan komme seg i jobb.

I budsjettet for 2020 foreslår regjeringen nærmere 320 millioner kroner til målrettede tiltak som skal bidra til integreringsløftet. Her er noen eksempler:

Høyre mener at disse tiltakene vil bidra til at innvandrere får bedre kompetanse og mer kunnskap, noe som igjen vil sikre økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv. Tiltakene bidrar til bedre integrering og muligheter for at alle skal kunne leve et fritt og selvstendig liv og kunne ta egne valg.

 

Exit mobile version