Ytring: Stenhuggerfestivalen trenger hjelp!

Vi trenger hjelp til å lage en hyggelig og innholdsrik festival!

Vi ønsker kontakt med frivillige lag og foreninger i området. Enten det er korps, soppforening eller sportsklubb, vil vi gjerne at dere har en stand, der dere kan fortelle om dere selv. Kanskje kan dere få nye medlemmer. Et av våre hovedmål er at Iddefjorden Stenhoggerfestival skal bidra til å styrke lokalsamfunnet.

Lørdagen planlegger vi å ha en vise/fortellerkveld på festivalområdet. Det er mange Haldensere som er av stenhoggerslekt. Og det er sikkert mange gode skrøner, som er blitt fortalt rundt middagsbordet. Er det noen som ønsker å delta på dette, enten de har en vise eller har en god historie, vil vi gjerne ha kontakt. Stemningen skal være lugn og latteren sitte løst.

Om noen har lyst til å skape stemning på annet vis, vil vi gjerne treffes og ta en prat om det og. Primært ting som har med Iddefjorden eller stenhogging å gjøre, men også annet fra området.

Vi planlegger også en utstillingsplass for kunstnere og håndtverkere som bruker iddefjordsgranitt, eller som lager kunst og produkter som er relatert til granitten, Iddefjorden og områdene rundt. Idd og Enningdalen Historielag skal ta med den flotte stenhoggerutstillingen som nå er på Idd. De tar sikkert gjerne imot rariteter som er relatert til stenhoggervirksomhet.

På teaterdelen har det kommet mange bra folk! Det er fremdeles rom for unge gamle, med og uten skuespillererfaring. Vi trenger noen som kan/har lyst til å traktere tidsriktige instrumenter på scenen i tillegg til å spille skuespill. En del av musikken er gamle rallarviser, så torader, munnspill, gitar, osv hadde vært topp!

Er det andre som har ideer om hva som skal til for å skape en hyggelig ramme rundt festivalen, enten på dag eller kveld, er vi åpne for idéer!

Ta kontakt med undertegnede på facebook, eller på tlf 41031857 om du har en god idé, eller ønsker å være med på å etablere en ny tradisjon i Haldens kulturelle mangfold!

Nils Otto Økern-Klevmo
Festivalsjef

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer