Ytring: – Si nei til nazismen

Natten til 26 november 1942 arresterer norske nazister 532 norske jøder og plasserte dem på dødsskipet Donau som fraktet dem til Stettin for videre frakt til Auschwitz. Kun fordi de var jøder. Blant de nådeløse nazistene var en nær slektning av meg. Historien videre kjenner vi. 6 millioner jøder ble drept i konsentrasjonsleirene. Hva historien ikke forteller så mye om er de opp imot 600 tusen homofile som møtte døden i konsentrasjonsleirene, i tillegg til blant annet sigøynere, kommunister og mennesker med psykisk utviklingshemming.

31. juli 1983 ser Sverige starten på en rekke drap på homofile menn begått av selverklærte nynazister . 20 juni 1986 ble 21 år gamle Ronny Landin misshandlet til døde av en gjeng nynazister i Stockholm . I denne gjengen befant seg Klas Lund , grunderen av Vitt arisk motstånd og Svenske motstandsbevegelsen hvor han satt som leder fram til 2015 . Svensk motstandsbevegelse har i dag navnet Den nordiske motstandsbevegelsen , en organisasjon som fornekter Holocoust og dessuten hyller gamle nazister .

Ved en granskning i 2013 viser det seg at majoriteten av organisasjonens medlemmer har vært dømt for voldsbruk , mange av dem alvorlige . Svensk sikkerhetspoliti anser organisasjonen som den nazistgruppa som mest truer Sveriges indre sikkerhet .

1 mai 2017 marsjerer nazistene i den svenske byen Falun . Med det svenske politiets velsignelse . 29 juli har de fått tillatelse av politiet i Fredrikstad til å avholde en demonstrasjon under parolen knus homolobbyen . Politiets begrunnelse for tillatelsen er vern om ytringsfriheten . En organisasjon som til de grader har vært så nært koblet opp i mot drap og mishandling av homofile skal få lov å vise hatet sitt offentlig i en parade .

Jeg forsvarer ytringsfriheten , men har store problemer med å forsvare ytringer om at jeg skal utslettes som person . Jeg kan ikke akseptere ytringer om at jeg som homofil tilhører en unormal avart som dessuten fremmer pedofili . Jeg kan ikke akseptere ytringer om at jeg ikke skal få lov å være meg .

Forfølgelse av homofile foregår over store deler av verden . Daesh knebler menn og kaster de fra taket på høye hus for deretter å steine dem til døde . I Russland trakasserer nasjonalistiske fraksjoner homofile på det grovste , med myndighetenes velsignelse . I Tsjetsjenia opprettes konsentrasjonsleire på nytt for homofile menn . I Indonesia ble 140 homofile menn arrestert og vist fram til spott og spe .

Jeg vil oppforde alle som er tilhengere av inkludering til aktivt å ta stilling mot hatytringer , homofobi og forfølgelse . Vi kan ikke gjøre noe med 26 november 1942 , men vi kan det med 29 juli 2017 . Si nei til nazismen!

Roger Dybedahl

Kommentarer

kommentarer