Yoganatt i Halden

Fem yogastudioer i Halden slår seg sammen for å lage en helaftens yogaopplevelse for haldenserne neste uke: Fredag 25. januar er det klart for Yoganatt i Halden.

De jobber alle med å løse opp stive haldensere og få dem i balanse, men til daglig holder de på hver for seg. Nå har de slått seg sammen om ett, stort yogaprosjekt! På kvelden fredag 25. januar blir det yoga i alle Haldens hjørner. Alle fem studioer tilbyr tre ulike kurs i løpet av kvelden, og så avsluttes kalaset på Solkysten Yoga i sentrum med halvannen time fellesyoga for alle deltagerne.

Jeg går innom Namaste Yogastudio oppunder festningen for å høre mer om hva dette dreier seg om. Her har Edna Reyes Malaki, Knut Sommerfelt, Gunn Helene Arsky, Alice Kjølerbakken og Katrine Weel Olsen samlet seg for å planlegge yogakvelden. De representerer hvert sitt yogastudio i Halden.

Namaste yogastudio, Solkysten yoga og Yogashala Halden er godt etablerte yogastudioer i Halden. Av nyere dato er Gunn Helene Arskys yogastudio i Haslundsveien. Edna Reyes Malaki er også et nytt skudd på Haldens yogatre, hun flyttet til Halden i august i fjor og underviser i yoga på Spenst.

-Edna var den første som ropte ut om at vi burde treffes, forteller Gunn Helene Arsky, så da fulgte jeg opp med å invitere alle hjem til meg. Vi ble enige om å vise folk i byen hva Halden har å by på av yoga, for vi tilbyr jo veldig forskjellige ting.

-Det er morsomt for oss som bor i Halden og har holdt på med yoga en stund at det kommer innflyttere og friskt blod til byen, sier Katrine Weel Olsen, som driver Namaste Yogastudio på Landsbergs plass. Vi viste oss å være en gjeng som har det veldig morsomt sammen. Vi vil dra sammen, lære sammen og gi hverandre boost.

Alice er enig.

-Vi er ikke konkurrenter, sier hun, vi er kolleger! Vi vil lære av hverandre.

-Og vi vil gjerne vise haldenserne det mangfoldet som faktisk finnes i yogamiljøet i Halden nå, legger Katrine til. 

Fem studioer, femten yogaklasser

-Poenget er å gi folk smakebiter på de ulike yogatypene vi driver med her i byen, forteller Gunn Helene. Klassene vil bli litt kortere enn vanlig, de vil bli på rundt en time i stedet for halvannen time som er vanlig.

Fem yogastudioer tilbyr altså tre klasser hver. Man kan da plukke seg ut tre yogaklasser man har lyst til å prøve på tvers av studioene. Til slutt samles alle til en avslutningssession hos Solkysten Yoga på Johan Stangs plass 1. Det er en liten bukett av ulike yogaformer som står på menyen for yogakvelden i slutten av januar:

Gunn Helene skal ha tre ulike Yinyoga-klasser på yoganatten. Yinyoga er en rolig og terapeutisk yogatype med lav intensitet.

Gunn Helene Arsky driver med Yin Yoga i sitt studio i Haslundveien. Foto: privat.

Edna underviser i Vinyasa på Spenst, en mer rytmisk og dynamisk yogaform der man i flytende bevegelser beveger seg mellom yogaposisjoner. På yoganatten vil Edna by på Vinyasa i moderat intensitet på Spenst på Høvleriet. 

Alice Kjølerbakken og mannen Ketil vil by på Swingyoga og Hathayoga i sitt yogastudio på Johan Stangs plass. Swingyoga er yoga i en slynge som henger fra taket, og Hathayoga har sterk fokus på de ulike stillinger og på å skape en balanse mellom kropp og sinn.

Alice henger i svingen sin. Foto: Nina Røsnæs.

Knut Sommerfelt inviterer til Ashtangayoga i sitt studio i Repslagergata. Ashtanga er en yogaform som er bygd opp rundt seks faste serier med yogastillinger. Hos Knut vil intensiteten variere fra lav til høy.

Katrine Weel Olsen vil by på en yogatype med litt høyere intensitet i sitt studio på Landsbergs plass. Virya Vinyasa fokuserer mer på teknikk, og også her glir bevegelsene over i hverandre. Katrine driver også med kombinasjonsyoga. På Namaste studio vil også Cecilie Jørstad ha en klasse med Kundaliniyoga. Kundaliniyoga har stressreduksjon som mål, og her hører mindfulness og meditasjon med i pakka.

Yoganatt-finale på Solkysten

Yogakvelden avsluttes på Solkysten Yogastudio på Johan Stangs plass. Da samles alle Yoganatt-deltagerne i ett studio for å lande helt før helgefreden senker seg over Halden. 

-Da er folk slitne, sier Gunn Helene, og da skal vi lande folk ned på matten. Det blir litt yinyoga, og litt restorativ yoga. Og så blir det enda roligere med Yoga Nidra, med Edna. Yoga Nidra betyr yogasøvn, så det blir veldig avslappende.

-Og når vi starter med gongbadet vår etterpå så kan det hende folk sovner, skyter Katrine inn, det har jeg sett når jeg har brukt gongen før.

Det er Cecilie og Katrine som skal bruke gongen på avslutningstimen på Yoganatten. En gong er akkurat det du tror det er. Den ser sånn ut:

Katrine Weel Olsen demonstrerer gongbad i sitt studio på Landsbergplass. Foto: Ellen Midtfjeld.

-Det kan hende du får førti overnattingsgjester den fredagen, sier Gunn Helene til Alice.

De andre ler.

Yogagjengen rundt bordet ser frem til å få haldenserne i balanse med masse yoga på Yoganatt. De håper på førti deltagere.

-Vi har allerede fått mange påmeldte, forteller Gunn Helene, så det kan nok bli ganske fullt.

Les mer om programmet, påmelding og priser på Yoganatts facebookside

 

Forsidebildet viser Gunn Helene, Alice, Katrine, Knut og Edna.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer