Yogadag til inntekt for Kirkens Bymisjon

Lørdag 22. juni arrangerer yogalærer Edna Reyes Malaki en feiring av den Internasjonale Yogadagen på Fredriksten festning. Inntektene fra dagen gir hun til Kirkens Bymisjon, Halden.

I juni feires den Internasjonale yogadagen over hele verden. Yogaentusiast Edna Reyes Malaki har undervist i Vinyasa, Hatha og Chair Yoga i mange år og synes dagen burde markeres også her i byen.

-Hvorfor ikke bruke festningen, sier Edna, det er et flott sted å utøve yoga. Det er også noe helt spesielt med å gjøre yoga utendørs, i frisk luft og med fuglesang og fantastisk utsikt over hele Halden.

Edna underviser i yoga på Spenst til daglig, men hun arrangerer også utendørsyoga på Fredriksten festning hver lørdag nå i sommerhalvåret. Det var sånn hun fikk øynene opp for festningen.

En typisk lørdagsyoga på festningen med Edna. Foto: Edna Reyes Malaki.

I tillegg til å undervise i yoga på Spenst reiser Edna rundt i verden og holder yogaklasser. Sist gang hun var ute og reiste var hun i England og holdt yogakurs. Nå håper Edna at haldenserne vil møtes på festningen for å markere Den internasjonale yogadagen. For å markere dagen skal Edna holde en halvannen times yoga-seanse på festningen den 22. juni. Du trenger ikke å ha prøvd yoga for å få glede av dette.

-Dette er for alle, forteller Edna, både nybegynnere og erfarne får glede av dette. Hvis du aldri har prøvd yoga før er dette en fin anledning. Jeg kommer til å fokusere på bevegelse, og synkronisering av pust til bevegelsene. Vi starter rolig, med meditasjon og pust. Pust og bevegelse må samkjøres, det er viktig. Vinyasa-yoga er flow-yoga, en dynamisk og flytende yoga.

I tillegg til en halvannen times Vinyasa-yogaøkt med fokus på pust vil deltagerne på markeringen få en goodiebag med gaver lokale bedrifter har donert. I goodiebagene finner man både produkter og rabattkort.

Alle inntektene går uavkortet til Kirkens Bymisjon, Halden.

-Jeg sjekket litt ulike formål jeg kunne gi pengene til, forteller Edna, og da falt jeg for Kirkens Bymisjon. Jeg snakket med Trond Henriksen, og han fortalte meg hva de holder på med. De gjør mye bra.

Det koster 150 kroner å delta på yogafeiringen, og billetter kan du kjøpe her.

Ta med yogamatte, eller et teppe du kan gjøre øvelser på. Obs: Hvis det regner blir yogaen flyttet innendørs!

Sjekk ut The Yogi Labpå Facebook!

Den Internasjonale yogadagen arrangeres i samarbeid med:
Spenst
The YogiLab
Lori Frisør
Lille Paris
Pollys Tearom

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer