Yoga i Rødsparken

I den vakre og nygrønne Rødsparken inviterer yogalærer Veronica Bålerud Mittet til rolig og avslappende yoga hver lørdag klokken 11. Tilbudet er for alle, og helt gratis!

Jeg treffer Veronica i Rødsparken en solrik formiddag, parken er fylt med skoleklasser og barnehagebarn som benytter seg av byens vakreste parkanlegg som turmål. Det kryr av store og små barn på gressbakkene og parkens små stier. Vi går ned til et roligere hjørne av parken, på gresset ved lysthuset er det et flatt område som egner seg godt for utendørsyoga. Veronica jobber i Family Sports Club, som kun har utendørstrening i disse dager. Treningssentrene får ikke åpne før 15. juni.

-Den yogaklassen jeg har her på lørdager er en rolig og avslappende yogatime, forteller Veronica, jeg kaller den Yoga for restitusjon, tøy og avspenning. Det er lav intensitet og høy mestring. Vi har fokus på tøying og avspenning, og sirkulasjon. Vi synker litt inn i stillingene, og bruker god tid i hver stilling. Men det er også noen dynamiske sekvenser i klassen, for at vi skal holde på varmen og flyten. Det er jo litt kaldt i parken før sola har varmet opp.

Veronica avbryter seg selv.

– Hør nå! utbryter hun, og ser opp mot trærne bak oss.

Jeg lytter. Det lyder fuglesang fra alle tretopper, de kvitrer i nebbet på hverandre.

-Det finnes ikke noe soundtrack i mine spillelister som kan nærme seg dette her, sier Veronica henført. Det å komme ut i en blomstrende hage under syngende trekroner bringer oss nærmere de meditative aspektene av yogaen. Det bruker jeg også en del tid på i denne yogaklassen, å kjenne inn i kroppen og bruke sansene til å ta inn omgivelsene. Det å sitte stille og kjenne på sin egne rytme uavhengig av alt som skjer ute i verden blir mer og mer viktig i en verden hvor vi snart bare lever oppe i våre egne hoder. Mange trenger å sitte litt i pusten sin.

Veronicas lørdagsyoga populær, og nå som hun holder den utendørs er det plass til enda flere. Tilbudet er for folk i alle aldre, og man trenger ingen forkunnskaper eller erfaring for å bli med på denne klassen.

-Dette er en veldig fin klasse for nysgjerrige nybegynnere, sier hun, det er ingen vanskelige stillinger i denne klassen. Det skal være lav terskel inn her. Det er åpent for folk i alle aldre, størrelser og fasonger. På lørdager er det ikke så folksomt her i parken heller, da har vi hagen stort sett for oss selv.

Det er folksomt i parken denne dagen, men på lørdag morgen har Veronica og yogaklassen hagen nesten for seg selv.

Siden ingen kan gå inn på Family Sports Club om dagen, går Family Sports Club ut i naturen i stedet. I tillegg til Veronicas yoga i Rødsparken tilbyr de flere utendørs treningstilbud hver uke – blant annet på Fredriksten festning. Alt er gratis! Det er bare å finne seg et tilbud i timeplanen og prøve det ut.

-Det er så deilig å komme seg ut og treffe folk etter denne lange koronaperioden, sier Veronica, og jeg merker på folk at det ikke bare er jeg som har savnet mennesker.

For å være med på yogaklassen til Veronica er det bare å troppe opp med yogamatte i Rødsparken på lørdager fra klokka 11.

-Kle deg etter været, oppfordrer Veronica, det kan være kjølig her om morgenen. Man må ikke eie et par yogabukser for å være med på dette, har du et par slitte joggebukser holder det lenge. Folk kan følge med på Facebookgruppa vår, den ble oppretta ved nedstengningen i mars, og her er alle velkomne inn. Vi har hatt onlinetrening i gruppa gjennom hele koronaperioden, og her legger vi også ut timeplan og informasjon.

Veronica ser seg rundt i parken.

-Vi kommer til å miste en dimensjon når vi må inn igjen til høsten, sier hun. Men det går jo ikke an å holde på med utendørsyoga hele året dessverre.

Har du lyst til å prøve ut Veronicas lørdagsyoga? Facebookgruppa Alene, men sammen finner du HER. Oppmøte er ved Herregårdskaféen klokken 11.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer