Yoga for Haldens stiveste kællær

Yogalærer og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky flytta til Halden for ett år siden, og var straks i gang med yogaundervisning her i byen. Nå vil hun tilby rene manneklasser, yoga for stive kællær.

Det er en kjentsak at det i all hovedsak er kvinner som går på yoga. Men må det være sånn? Gunn Helene Arsky mener nei.

-Mange menn har uttrykt til meg at de kvier seg for å være den stiveste i klassen, forteller Gunn Helene, og de føler seg ubekvemme når de er omgitt av damer i lycra. Det er jo forståelig.

Gunn Helene har hatt ukentlig drop in yoga i yogastudioet sitt siden hun og mannen Juha flyttet hit fra Oslo for ett år siden. Hun underviser imidlertid noen yogaklasser i Oslo fremdeles, og i høst fikk hun høre om suksessen til yogakurset Oslos stiveste menn. Dernest kom tanken på å tilby det samme her i byen.

-Jeg tenkte at Halden ikke kan være noe snauere! Jeg har jo hatt flere menn i klassene mine her i Halden, men jeg har aldri satt opp rene manneklasser før.

Gunn Helene har undervist menn i yoga, men aldri i rene manneklasser. Foto: Nina Frostad.

Yogalæreren har satt opp et introkurs som går over tre kvelder. Målet er å løse opp en stiv kropp.

-Tre kvelder gir en fin smakebit på yogaen, forteller Gunn Helene, og etter det er man nok klar for blandede kurs. Om dette kurset blir en suksess vil jeg sette opp flere kurs fremover. Jeg gleder meg til å se responsen!

Du trenger ikke å være trent eller ha noen forkunnskaper for å delta på yogakurset, og er du skeptisk til større folkemengder er dette perfekt for deg. Det er nemlig bare plass til seks om gangen i Gunn Helenes yogastudio.

-Dette passer for alle menn! sier Gunn Helene.

Er du en stivbeint kæll som trenger litt oppmykning på nyåret? Gunn Helenes yogakurs for stive kæller starter i januar. Les mer om Gunn Helene på hennes facebookside.

 

Forsidefoto: Unsplash.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer