Who ya gonna call? Sausbusters!

Sausbusters, eller sausenissene, det er Robert og Haakon det. For det fjerde året på rad deler kokkene på Kokkekollektivet ut gratis saus til juleribba til alle som måtte trenge det. 

Det starta med en Tororeklame for fire år siden. Kveldsroen har senket seg over heimen, og Haakon Selmer-Olsen har senket sitt legeme i sofaen. Så ruller det en reklame for posesaus over skjermen, og kveldsfreden er brutt.

– Hvorfor skal man kjøpe posesaus til ribba, når sausen så og si gjør seg sjøl? spør Haakon. Jeg er ikke generelt motstander av Toro, folk lever travle liv og jeg skjønner at posematen kan være et alternativ i hverdagen. Men på julaften? Nei, da legger jeg ned forbud!

Et innlegg fór sporenstreks ut på Haakons Facebookside.

– Jeg la ut et innlegg der jeg lovet alle som ville ha gratis saus til ribba, forteller Haakon. Jeg syntes det var for ille at folk skulle måtte ty til posesaus på julaften.

Mange ville ha saus. På lille julaften delte Haakon og Robert ut saus til nærmere søtti personer. Nyheten spredde seg fort. Først ble det sak i HA. Så ringte TV2. Og NRK. Haakon, Robert og sausen ble rikskjendiser.

Året etter var det nærmere sju hundre som skulle ha saus. Det tredje året dukka det opp enda fler. Nå hadde Haakon og Robert begynt å gjøre konseptet større. Sause-aksjonen fikk et eget tema. Fjorårets tema var Star Wars, episode III: The Return of The Saus:

I år er temaet altså Ghostbusters, eller nærmere bestemt SausBusters!

På lille julaften kan du komme og få en boks med julesaus, hvis du trenger det. Sauseutdelinga starter klokka 13 og stenger klokka 17. Men du må melde fra på forhånd!

– Gå inn på Facebookarrangementet, forteller Haakon, så kan du melde fra hvor mange du skal ha saus til!

Her kan du ta kontakt og bestille en boks med saus til julaften. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer