Vittig klassiker på Veslefrikk

Vi nordmenn blir aldri lei av klassikeren Karius og Baktus. Ekstra underholdende er det når Monia Berger og Jonas Borge Stafsengen spiller de små hakkende tanntrollene.

Den vesle publikumssalen i Veslefrikks lokaler på festningen er fylt til randen med spente barn og voksne før Karius og Baktus entrer scenen lørdag ettermiddag. Det jobbes i kulissene for å få trøkka enda flere publikummere inn, og til slutt får alle de oppmøtte plass.

Det er mange barn som kan svaret når fortelleren i godstolen spør barna hvem som bor i tenna til Jens.

Det er KARIUS OG BAKTUUUUUS, roper barna.

Karius og Baktus kommer trallende ut på scenen. Men Baktus er litt sjenert.

Baktus synes de små publikummerne er skumle og tør ikke å si hei. Karius blir litt oppgitt.

Monia og Jonas er vittige og fortryllende tanntroll, og har en strålende kjemi på scenen. Dessuten har de det gøy på scenen, det synes godt. Historien går sin gang. Baktus blir rammet av hybris, og bygger i hjørnetanna med veranda og stakitt og det hele. Jonas og Monia passer på å lure inn litt humor for mor og far også, sånn at vi alle skal få noe å le av. Og vi ler masse alle sammen.

Jonas og Monia må ha hjelp fra publikum når de skal telle til tre. Men det er ikke lov å kalle mødre for kuer, det bestemmer Karius.

 

Baktus får loff med sirup på av Jens.
Tannbørsten kommer, men Karius og Baktus har fremdeles hus de kan gjemme seg i.

Det går jo egentlig ganske gærnt for Marius og Baktus, og den eneste som kommer godt ut av det er jo Jens. Men han ser vi aldri, så det er jo de små destruktive bakteriene vi sympatiserer med. Når tannlegen borer og tannbørsten børster så er det jo Karius og Baktus vi synes synd på!

Tannkosten (Martin Kingsrød Larsen) prøver å koste vekk Karius.

Etter forestillingen er det bildetid! En lang kø med barn og voksne vokser frem langs stolradene, det er mange barn som vil bli foreviget med de to tanntrollene.

Dette er det andre året på rad Monia Berger setter opp Karius og Baktus på Veslefrikk scene, og i år som i fjor gir hun overskuddet til Barnekreftforeningen. Forestillingen spilles i morgen også, og da er det den yngre garde som skal stå på scenen og gestalte tanntrollene i tenna til Jens. Det blir den første gangen Martin Kingsrød Larsen og Silje Sørby Hansen står på scenen som Karius og Baktus, og da skal Monia og Jonas være hjelpere og lydassistenter.

 

 

Kommentarer

kommentarer