Vinsmaking med Øystein Lundsveen #3

For den tredje fredagen på rad rigger sommelier på Curtisen Øystein Lundsveen seg til i Sebastian Enghs kjøkken for å smake på og snakke om vin. Langfredag skal de ta for seg to franske viner, og det hele strømmes gjennom Haldens Digitale Scene.

Vinkurs med Curtisens sommelier og hovmester Øystein Lundsveen på Haldens Digitale Scene er i ferd med å etablere seg som et fast fredagspyssel i disse koronaens tider. Langfredag klokken 18.00 åpner Øystein den digitale døren inn til Sebastian Enghs kjøkken, og med seg har han to franske viner: En aromatisk hvitvin fra Loire og en frisk og tørr rødvin fra Bordeaux.

-Hvitvinen er fra Loire i Sancerre, forteller Øystein. Sancerre er et Grand Cru-område, så dette er toppkvalitet. Det er en Sauvignon Blanc, og det er en veldig aromatisk drue. Denne vinen er god til fisk, skalldyr og fjørfe.

I tillegg til å snakke om smak og drue vil Øystein snakke om vinen og druens historie. Den røde vinen Øystein skal snakke om på Langfredag er en Chateau Simard fra 2000.

-Denne vinen har en ganske frisk og bringebæraktig smak, sier Øystein. Den passer fint til kalv og svinekjøtt. Men den er også god til påskelammet. Den er tørr, det er bare halvannet gram med sukker i den.

Vinkurset strømmes altså gjennom Haldens Digitale scene klokken 18.00.

NB: Siste sjanse til å handle inn det du trenger til kurset blir i dag onsdag, polet i Halden stenger nemlig klokken 18….

 

 

Kommentarer

kommentarer